NUTRITIE SANATATE

Când bananele pot face mai mult rău decât bine: Bolile care te împiedică să le consumi

Foto: Pinterest.com

Bananele conțin o cantitate mare de potasiu și magneziu, motiv pentru care consumul lor are un efect pozitiv asupra funcționării sistemului cardiovascular. Aceste minerale oxigenează, de asemenea, creierul. Dar bananele pot fi dăunătoare, mai ales în prezența anumitor boli.

Boli în care nu trebuie consumate banane

Bananele elimină lichidul din organism, ceea ce face ca sângele să se îngroașe. O creștere a vâscozității sângelui cu o scădere ulterioară a fluxului sanguin către organe individuale sau părți ale corpului – acest fapt este nefavorabil pentru persoanele cu vene varicoase și pentru bărbații cu disfuncție erectilă.

Din acest motiv, nu este de dorit să mănânce banane de către pacienții cu tromboflebită, boli coronariene și toți ceilalți care se plâng de creșterea coagulării sângelui.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU mănânci dacă ai probleme cu rinichii: De ce se găsesc bananele pe listă

La unele persoane, bananele pot provoca balonare abdominală și, prin urmare, consumul lor nu este recomandat în cazul sindromului de colon iritabil.

De asemenea, acest fruct nu este recomandat persoanelor supraponderale, deoarece este bogat în calorii.

Maturarea artificială a bananelor contribuie la faptul că o anumită parte din carbohidrații complecși (amidon și fibre) se transformă în carbohidrați cu un indice glicemic ridicat, ceea ce înseamnă că acest fruct este dăunător pentru diabetici.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii recomandă: Cât de coapte trebuie să fie bananele pentru a ne bucura de proprietățile lor

Bananele cultivate în condiții industriale artificiale conțin foarte des cantități crescute de substanțe cancerigene tiabendazol și cloramisol. Aceste pesticide sunt folosite de obicei pentru a ucide dăunătorii.

Comentarii: