SANATATE

Diabetul poate fi anunțat și de un anumit miros: Semne neobișnuite care anunță această boală

Foto: Pinterest.com

Mirosul ciudat care anunță că ai DIABET. Diabetul de tip 1 poate fi mortal sau poate provoca leziuni ale organelor dacă nu este tratat, totuși mulți oameni trăiesc ani de zile fără să știe că au această afecțiune.

Și asta pentru că nivelul ridicat de zahăr din sânge, atunci când organismul nu poate produce suficientă insulină funcțională, nu vă face întotdeauna să vă simțiți rău.

Cele mai frecvente semne de diabet sunt:

  • Urinare mai frecventă de obicei, în special noaptea
  • Senzație permanentă de sete
  • Oboseală constantă
  • Pierde în greutate fără a încerca
  • Mâncărime în jurul penisului sau vaginului sau apariția aftelor în mod repetat
  • Tăieturi sau răni care durează mai mult să se vindece
  • Vedere neclară

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință: Fructul care te salvează de diabet

Mirosul ciudat care anunță că ai DIABET

Dar există un simptom comun al afecțiunii pe care îl puteți mirosi adesea, făcându-l destul de ușor de detectat. Dacă aveți diabet, o respirație cu miros dulce ar putea indica cetoacidoză diabetică (CAD), o boală care pune viața în pericol, dacă este lăsată netratată.

Acesta este momentul în care organismul intră în cetoză, o stare realizată și cu dieta keto cu conținut scăzut de carbohidrați, potrivit NHS. Atunci când nu există suficientă glucoză în organism pentru a arde pentru energie, organismul folosește grăsimi, producând un tip de substanță chimică numită cetonă.

CAD poate apărea și la pacienții cu diabet de tip 2. Alți indicatori de cetoacidoză diabetică, care pot apărea în decurs de 24 de ore de la scăderea glucozei în organism, includ creșterea setei și uscarea limbii, urinarea în mod regulat, starea de rău și durerea de burtă.

3 simptome neobișnuite ale diabetului

Există și alte semne neobișnuite de diabet care trebuie urmărite

1. Schimbări nefirești de dispoziție

Există tot mai multe dovezi care arată că nivelul zahărului din sânge vă poate afecta starea de spirit. Diabetul necontrolat vă poate face să vă simțiți confuz, anxios, iritabil, nerăbdător sau pur și simplu să nu vă comportați ca de obicei.

Multe caracteristici comune ale nivelului ridicat de zahăr din sânge, cum ar fi senzația de oboseală, ar putea, de asemenea, să vă facă să vă simțiți scăzut ca produs secundar.

2. Furnicături și înțepături

Diabetul poate afecta nervii (neuropatia), de obicei la nivelul picioarelor, provocând o senzație de furnicături sau durere.

Aproximativ zece până la 20% dintre persoanele care sunt diagnosticate cu diabet au deja unele leziuni ale nervilor legate de boală.

CITEȘTE ȘI: Medic: Aceasta este cea mai înșelătoare legumă pentru diabetici

3. Probleme ale pielii

Tulburările de piele sunt frecvente în rândul diabeticilor din cauza nivelului ridicat de zahăr din sânge, care vă poate afecta vasele de sânge și nervii.

Mai frecvent întâlnită la cei înaintea unui diagnostic, este o afecțiune cunoscută sub numele de acanthosis nigricans (AN). Se caracterizează printr-o bandă întunecată de piele catifelată care apare de obicei pe spatele gâtului. Acanthosis nigricans poate fi tratată prin gestionarea diabetului.

Comentarii: