NUTRITIE SANATATE

Ce să NU mănânci dacă suferi de anemie

lacristi.ro

Ce să NU mănânci dacă suferi de anemie. Anemia este o boală care se caracterizează printr-o scădere a numărului de globule roșii, a hemoglobinei din sânge și dezvoltarea ulterioară a lipsei de oxigen în țesuturi.

Dieta pentru anemie este o parte importantă a tratamentului, fără de care este imposibil să se obțină o îmbunătățire a afecțiunii. Principiile de bază ale alimentației Dieta pentru tratamentul anemiei se bazează pe consumul unei cantități maxime de alimente care conțin fier și vitamina B12.

Reguli de bază pentru alimentație:

1. Mâncatul trebuie să fie frecvent și separat – cel puțin 5-6 mese pe zi.

2. Toate mesele trebuie să fie la temperatura camerei.

3. Principala sursă de fier este carnea, vegetarienii o pot înlocui cu fructe și legume care conțin acest element.

4. Este foarte important să se monitorizeze regimul de consum și să se bea cel puțin 2 litri de apă pură plată pe zi.

5. Tratamentul termic al produselor poate varia, dar prăjirea este permisă de cel mult 1-2 ori pe săptămână.

CITEȘTE ȘI: Te scapă de anemie! Băutura preparată acasă care rezolvă deficitul de fier din organism

6. Cafeaua și ceaiul negru puternic trebuie să fie strict limitate în meniu.

7. Dacă aveți anemie, ar trebui să nu mai consumați băuturi alcoolice. Împreună cu produsele de descompunere a alcoolului etilic, substanțele utile, inclusiv fierul, sunt eliminate din organism.

Produse permise pentru anemie:

  • supe de carne și de legume, supe de sfeclă și borș;
  • pâine de secară, produse de panificație din făină integrală;
  • cereale;
  • paste făinoase;
  • ouă de pui și de prepeliță;
  • tipuri de carne dietetică;
  • ficat, rinichi, limbă;
  • mezeluri, cârnați, cârnați, șuncă;
  • legume proaspete (în special leguminoase), fructe;
  • ierburi aromatice proaspete;
  • nuci și alte tipuri de nuci;
  • brânză de vaci, iaurt și alte produse lactate fermentate;
  • toate tipurile de pește, fructe de mare, caviar roșu și negru, alge marine;
  • uleiuri vegetale;
  • miere, halva, dulceață, gem.

Dintre băuturi, cel mai bine este să folosiți apă minerală plată, sucuri naturale de legume și fructe, decocturi de plante sau de măceșe, compoturi și băuturi din fructe.

Care sunt cele mai nocive alimente pentru anemie?

Lista celor mai nocive alimente pentru anemie este mică. Lista lor include:

  • carnea de porc și de miel sunt prea grase;
  • uleiul de pește; untura;
  • marinate;
  • ceaiul negru și cafeaua tare;
  • dulciurile cu cremă bogată de unt.

CITEȘTE ȘI: Simptomele pe care nu trebuie să le ignori: Ar putea însemna că ai anemie

Alimentele prea grase au un efect negativ asupra sistemului hematopoietic, așa că trebuie să le evitați. Marinatele picante și condimentate accelerează distrugerea globulelor roșii, iar cofeina și taninurile conținute în ceai și cafea înrăutățesc absorbția fierului de către organism.

Prin urmare, în caz de anemie, aceste alimente și băuturi sunt incluse în lista alimentelor interzise, potrivit actualno.com.

Comentarii: