REVIEW

Ce să NU speli cu săpun: Ar putea să facă mai mult rău decât bine

sapunurihandmade.files.wordpress.com

Ce să NU speli cu săpun: Ar putea să facă mai mult rău decât bine. Spălatul cu săpun este o parte de rutină a igienei personale pe care majoritatea oamenilor o respectă fără să se gândească prea mult. Cu toate acestea, există unele obiecte și părți ale corpului unde folosirea săpunului poate să nu fie cea mai bună alegere.

Iată șase lucruri pe care nu ar trebui să le spălați niciodată cu săpun

Ce să NU speli cu săpun: Fața

Pielea delicată de pe față este mai sensibilă decât restul corpului. Pielea feței are un nivel diferit de pH și folosirea săpunurilor dure poate duce la uscăciune, iritații și chiar pete. Pentru a menține un echilibru sănătos al pielii, alegeți un produs de curățare delicat conceput special pentru față.

CITEȘTE ȘI: Săpunul de baie te poate îmbolnăvi: Ce să NU faci când te speli

Ce să NU speli cu săpun: Zonele intime

Părțile genitale au propriul ecosistem de bacterii care ajută la menținerea unui nivel echilibrat al pH-ului și protejează împotriva infecțiilor. Folosirea săpunului poate perturba acest echilibru delicat, ducând la iritații și disconfort. În schimb, alegeți un produs intim delicat, fără parfum, sau folosiți pur și simplu apă plată pentru a curăța aceste zone.

Ce să NU speli cu săpun: Lână și țesături delicate

Săpunurile pot fi prea agresive pentru țesăturile delicate, cum ar fi lâna, mătasea sau inul. Substanțele chimice dure din săpun pot slăbi fibrele și le pot face să își piardă forma sau culoarea. Folosiți un detergent blând special conceput pentru țesături delicate pentru a asigura longevitatea și a păstra calitatea țesăturii.

Ce să NU speli cu săpun: Zone de tăieturi și răni

Deși este important să păstrați rănile curate pentru a preveni infecțiile, utilizarea săpunului simplu poate să nu fie cea mai bună alegere. Uneori, săpunurile antibacteriene sunt prea agresive și pot încetini procesul de vindecare. În schimb, folosiți un antiseptic ușor sau urmați sfatul medicului pentru a curăța rănile cu soluție salină sau peroxid de hidrogen.

Ce să NU speli cu săpun: Păr

Șampoanele sunt special formulate pentru a curăța scalpul și părul fără a provoca daune. Folosirea săpunului obișnuit poate face ca părul să devină uscat și fragil, deoarece îndepărtează uleiurile naturale care vă mențin părul sănătos. Alegeți un șampon potrivit pentru tipul dvs. de păr și care vizează probleme specifice, cum ar fi mătreața sau uscăciunea.

Ce să NU speli cu săpun: Animale de companie

Deși este extrem de important să vă păstrați animalele de companie curate, folosirea săpunului uman le poate afecta pielea. Animalele de companie au un echilibru al pH-ului diferit de cel al oamenilor și folosirea săpunurilor noastre poate provoca iritații, uscăciune și poate duce la apariția unor probleme ale pielii.

CITEȘTE ȘI: Tot mai multe persoane renunță la săpun. Efectul este uimitor

Folosiți șampoane prietenoase cu animalele de companie, concepute pentru nevoile lor specifice, pentru a le menține curate și sănătoase.

Deși săpunul este un instrument vital în menținerea igienei personale, este important să recunoaștem că nu toate suprafețele și părțile corpului răspund bine la aceiași agenți de curățare. Atenția acordată nevoilor specifice ale fiecărui element sau zonă va contribui la sănătatea generală și la longevitate, asigurându-se că echilibrul delicat al uleiurilor naturale și al bacteriilor este păstrat acolo unde contează cel mai mult, potrivit actualno.com.

Comentarii: