LIFESTYLE

Cum era să moară Rodica Popescu Bitănescu în studenție: Boala care i-a provocat o hemoragie foarte mare

Cum era să moară Rodica Popescu Bitănescu în studenție: Boala care i-a provocat o hemoragie foarte mare. Rodica Popescu Bitănescu era să moară după ce s-a îmbolnăvit de Ebola, în studenție.

Până la 85 de ani, marea artistă a trecut prin mai multe momente de cumpănă, căci, din păcate, nu a fost ocolită de boli, de-a lungul timpului. Din fericire, însă, ea a reușit de fiecare dată să le învingă, iar acum se declară „sănătoasă și rezistentă’. Iată prin ce coșmar a trecut în facultate!

Cum era să moară Rodica Popescu Bitănescu în studenție

Acum ceva timp, Rodica Popescu Bitănescu a vorbit public despre un moment greu din viața ei, care putea să-i fie fatal. În tinerețe, pe vremea când era studentă, marea artistă a trecut printr-o mare cumpănă și a fost chiar la un pas de moarte. Aceasta s-a îmbolnăvit atunci de Ebola, afecțiune din cauza căruia, spune ea, a pierdut mult sânge.

CITEȘTE ȘI: Rămasă văduvă la 29 de ani, Anca Serea a mărturisit cum a depășit acest moment din viața ei: „Sunt momente în care cazi într-un întuneric profund… Nu credeam că o să mai existe o mare iubire”

Rodica Popescu Bitănescu a avut o copilărie marcată de multe lipsuri. Conform declarațiilor sale făcute în emsiunea lui Denise Rifai, atunci când s-a îmbolvănit de Ebola, aceasta nu a putut să meargă la spital, pentru că nu-și permitea. Situația ei financiară era atât de precară, încât, spune ea, abia avea ce să mănânce.

Îndrăgita artistă a povestit că atunci când suferea de Ebola îi curgea sânge din nas, doar dacă își mișca puțin capul, motiv pentru care a pierdut mult sânge. Îi e recunoscătoare lui Dumnezeu că s-a vindecat atunci, dar și în anii ce au urmat, când s-a îmbolnăvit de viroze, și, spune ea, a devenit mai puternică.

Întrebată de către Denise Rifai dacă i-a cerut ceva lui Dumnezeu și nu i-a dat, marea artistă a răspuns:

„Eu n-am avut niciodată gripă porcină. Eu am avut tot Ebola. Am avut Ebola, acea boală cumplită. Când eram studentă am avut această Ebola. De fapt, era un fel de gripă asiatică, care umbla, și din care murea foarte multă lume.

Și în pușcărie la tata mureau mulți. Atunci a fost momentul grav. Eu muream acasă și tata putea să moară la Pitești. Problema este că îți curgea sânge din nas doar dacă întorceai capul puțin. Am pierdut atâta sânge! Pe vremea aia nu știam ce e ăla spital, nu aveam bani de spital, de abia aveam ce să mănânc. Am scăpat printr-o minune. Da, m-a scăpat Dumnezeu. După aceea am avut boli din acestea gripale, viroze, care m-au întărit.

CITEȘTE ȘI: Cum de a ajuns Mihai Dedu să i se mai dea doar 6 luni de trăit: Drama prin care a trecut prezentatorul TV

De aceea sunt eu astăzi sănătoasă și rezistentă. Am foarte mulți anticorpi. Eu acum sunt o persoană foarte rezistentă, pentru că am trecut prin foarte multe boli. Despre relația cu Dumnezeu, relația spirituală, despre care nu se poate povesti, trebuie să o ții în tine. Mi-a dat tot ceea ce i-am cerut’, i-a povestit Rodica Popescu Bitănescu lui Denise Rifai, în emisiunea de la Kanal D.

Comentarii: