SANATATE

Ce se întâmplă cu corpul tău când dormi pe burtă

citynews.ro

Ce se întâmplă cu corpul tău când dormi pe burtă. Dormitul pe burtă este mult mai rău decât alte poziții de somn. Potrivit medicului rus Dr. Galina Aksenova, nu este recomandat să stați pe burtă mai mult de o oră, dar este mai bine să reduceți timpul de odihnă în această poziție la 20 de minute.

Această poziție nu este naturală pentru o persoană. Dormitul pe burtă poate duce la o serie de consecințe neplăcute. Mușchii, în special, sunt supuși unei tensiuni mari și nu este neobișnuit ca cei care dorm în acest fel să se trezească tensionați și amorțiți.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune cinci ceaiuri pentru somn: Induc un somn profund și odihnitor

Ce se întâmplă cu corpul tău când dormi pe burtă

Culcatul pe burtă pentru perioade lungi de timp poate fi dăunător pentru umeri, gât, spate, sănătatea intestinelor, respirație și bunăstarea generală.

Culcatul pe burtă modifică curbele normale ale coloanei vertebrale. În timp, acest stres repetitiv poate cauza alte probleme în afară de durere.

Dormitul pe burtă provoacă dureri de spate

Potrivit chiropracticianului Andrew Bang, această zonă este stresată în timpul zilei, iar somnul este unul dintre cele mai importante momente în care o poți relaxa. „Statul întins pe burtă nu oferă acestor mușchi șansa de a se odihni și de a se recupera”, explică specialistul.

„De asemenea, în această poziție de dormit, nu mențineți o poziție neutră a coloanei vertebrale, făcându-o în schimb să se curbeze în mod nefiresc în timpul celor 7-9 ore de somn. Acest lucru poate solicita alți mușchi din corp”, spune Dr. Aksenova.

„Întoarcerea capului într-o parte pentru a evita sufocarea este naturală atunci când dormiți pe burtă. Și s-ar putea să nu vă gândiți prea mult la asta, dar de fapt pune o mare presiune asupra mușchilor gâtului.

Dacă aveți obiceiul de a vă ridica brațele în sus sau de a le băga sub pernă atunci când dormiți pe burtă, puneți, de asemenea, mai multă presiune pe mușchii umerilor.

În ceea ce privește alegerea unei poziții de dormit diferite, cel mai bine este să învățați să vă întoarceți pe spate sau pe o parte”, sfătuiește Dr. Aksenova .

„Dacă vă culcați pe burtă, probabil că vă culcați pe mușchiul principal de respirație, diafragma, ceea ce vă împiedică să respirați complet. Diafragma este situată între cutia toracică și cavitatea abdominală. Cercetările au legat respirația diafragmatică atât de relaxarea fizică, cât și de cea mentală.

CITEȘTE ȘI: Esențial pentru sănătatea și volumul creierului: Ce fel de somn are un astfel de impact pozitiv

„Această tehnică este adesea folosită în yoga și meditație. Respirația diafragmatică presupune efectuarea de respirații lente și profunde care contractă diafragma și dilată abdomenul, fiecare urmată de o expirație lungă”, spune specialistul, potrivit actualno.com.

„Un studiu din 2014 a constatat că postura afectează cât de bine ne putem folosi mușchii respiratori. Respirația superficială poate crește anxietatea sau stresul. Combinați respirația superficială cu e-mailurile primite târziu în noapte și veți vedea cum statul întins pe burtă vă poate face mai iritabil decât de obicei”, spune Dr. Aksenova.

Comentarii: