NUTRITIE

Ceaiul, aliatul ideal în dietă. Patru ceaiuri care reduc pofta de mâncare

healthline.com

Vrei să scapi de câteva kilograme în plus, însă ai un apetit foarte mare şi tot timpul simţi nevoia să ronţăi câte ceva? Apelează la ceaiurile naturale care au capacitatea de a reduce pofta de mâncare şi care te vor ajuta să-ţi cureţi organismul de toxine. Ceaiul verde este primul recomandat în dieta ta zilnică, însă poţi consuma la fel de eficient şi ceai de mentă sau de păpădie.

Iată care sunt cele mai recomandate ceaiuri atunci când vrei să slăbeşti pentru că îţi reduc considerabil senzaţia de foame.

1. Ceaiul verde

În cadrul studiilor realizate s-a constatat că acest tip de ceai poate fi utilizat pentru a trata artrita şi diabetul, reducând semnificativ riscul de cancer. Potrivit eva.ro, ceaiul verde este o opţiune eficientă pentru persoanele care vor să-şi reducă apetitul şi să înlocuiască alimentele hipercalorice cu o variantă sănătoasă.

CITEȘTE ȘI: Marele secret a fost devoalat: Când trebuie să bei ceai verde

2. Ceaiul de mentă

Acest ceai cu o aromă inconfundabilă te ajută să te relaxezi şi stopează poftele alimentare care îţi pun în pericol silueta. Potrivit specialiştilor, aroma ceaiului de mentă poate suprima apetitul timp de cel puţin 3-4 ore.

3. Ceaiul de hibiscus

Este o băutură acrişoară, cu un gust special, foarte apreciată de pasionaţii de ceai. Datorită conţinutului ridicat de polifenoli ceaiul de hibiscus favorizează scăderea în greutate şi reduce grăsimea acumulată în zona abdominală. De asemenea, ceaiul de hibiscus opreşte setea, fiind foarte util când îl consumi în loc de băuturi care conţin zahăr.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune CEAIURI de TOAMNĂ, pentru zilele mohorâte de afară

4. Ceaiul de păpădie

Are un efect diuretic puternic, fiind foarte util pentru combaterea balonării şi a crampelor abdominale. Este o sursă foarte bună de potasiu şi va înlocui cu succes electroliţii pierduţi în urma transpiraţiei.

Comentarii: