NUTRITIE

Cele mai bune CEAIURI de TOAMNĂ, pentru zilele mohorâte de afară

Foto: Pinterest.com

Un obicei extrem de sănătos, băutul ceaiului aduce multiple beneficii asupra sănătăţii tale.

Îţi oferă un moment de relaxare pe care îl poţi savura alături de cei dragi, o pauză de la muncă, modalitatea ideală de a te detaşa de serviciu şi a te duce acasă liniştit să te bucuri de familie şi o sursă bună de vitamine şi antioxidanţi.

O toamnă adevărată nu poate exclude răsfăţul ceştilor de ceai simple sau cu miere, lămâie ori lapte.

Secretul pe care nu-l ştiai: De ce nu ai voie să pui miere în ceaiul fierbinte

MOTIVELE pentru care unele vinuri vă dau DURERI DE CAP

Chef Florin Dumitrescu dezvăluie DIETA prin care a slăbit 10 kilograme

Iata mai jos o listă cu cele mai bune ceaiuri de toamnă, care combină beneficiile pe care le aduc plantele pentru ceai şi aromele îmbietoare şi tonice ale acestora.

Foto: Pinterest.com

Dacă ştii să foloseşti puterea plantelor pentru ceai ai o sumă întreagă de beneficii pentru sănătate. Ceaiul verde este un antidot pentru cancer, cel alb te fereşte de diabet, ceaiurile de plante calmează psihicul, aduc minerale şi vitamine, fac bine la ficat şi îmbunează stomacul.

Ce spune CULOAREA urinei despre starea ta de sănătate

Cum poţi scăpa de celulele canceroase: Acesta este condimentul minune

Există plante calmant care domolesc tusea şi ameliorează raguşeala. Din categorie face parte ceaiul de rădăcină de lemn dulce, combinat cu scortişoara şi coajă de portocală.

Combina flori de musetel, gălbenele, flori de tei, petale trandafir şi câteva fire de lavandă. Rezultă un ceai demn de o printesă care linişteşte şi rasfaţă simturile, odihneşte mintea şi sufletul. Bea-l cu un strop de lapte şi îndulcit uşor cu miere.

Menta calmeaza indigestiile, greaţa, balonarea şi nimic nu este mai plăcut decât o ceaşa caldă de ceai de mentă, îndulcită cu miere. Combină menta cu flori de trandafir şi gălbenele pentru a avea un ceai plăcut şi benefic.

Nu orice băutură de toamnă trebuie să fie caldă!

Poţi să-ţi faci ceai verde sau ceai de măceşe, pe care să-l păstrezi în stică (de stică) la rece. Nu are nevoie de miere sau zahăr şi poate fi băut ca atare, în loc de apa. Poţi adaugă un strop de esenţă organică de portocale sau lămâie şi totul devine un răsfăţ pentru trup şi suflet.

Foto: Pinterest.com

Beneficiile ceaiului verde

Frunze Matcha şi praful de praf de ceai verde este foarte bogat în antioxidanti şi fibre. Ceaiul Matcha este ceai verde din frunze uscate şi măcinate sub formă de pulbere.

Foto: Pinterest.com

Întreaga frunză de ceai este măcinat până rezultă o pulbere fină, care are textura amidonului de porumb şi o culoare verde vibrant. Ceaiul Matcha poate fi consumat ca ceai sau încorporat în preparate culinare şi pentru frumuseţe. Nu-l ocoli!

CITEȘTE ȘI: Consumă zilnic ACEST CEAI şi nu vei face niciodată CANCER, ne sfătuiește un renumit cercetător român

Combină pudră de ghimbir, echinacea, măceşe şi ceai de mentă. Adaugă fructe de pădure uscate, goji sau flori de soc şi vei avea cel mai eficient ceai în lupta cu gripa. În plus este parfumat, are o dulceaţă naturală şi este catifelat ca un sărut, conform betterteas.com.

Dieta care-ţi poate salva viaţa: Marele secret al ceaiului verde

Regulile din dietele în vogă, care ne pun în PERICOL sănătatea

Super alimentul toamnei: beneficiile extraordinare asupra organismului

Amestecă ceai negru, pudră de scorţişoara, cardamom, cuişoare, ghimbir, câteva boabe de piper. Infuzează-le, îndulceşte-l cu lapte de migdale cald, adaugă un teanc de reviste şi îţi va face zilele de duminică perfecte.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: