NUTRITIE SANATATE

Regulile din dietele în vogă, care ne pun în PERICOL sănătatea

 —O mare eroare in tinerea unei diete este eliminarea unor substante necesare organismului. Tocmai de aceea singurul regim de slabire aprobat de toti nutritionistii consta in alimente sanatoase din toate grupele.

Trebuie să elimini grăsimile şi carbohidraţii dacă vrei să slăbeşti! Acestea sunt doar două reguli de slăbit care nu sunt adevărate. Un nutriţionist ne spune de ce!

 Nu există sfaturi miraculoase şi diete care te slăbesc peste noapte! Cu acest lucru cred că suntem de acord cu toţii, însă, în acelaşi timp, suntem bombardaţi şi de o mulţime de informaţii despre cum să slăbim sănătos. Este foarte important să discerni între aceste sfaturi şi să iei cele mai bune decizii atunci când începi lupta cu kilogramele în plus. Una dintre cele mai importante reguli de slăbit este cumpătarea şi grija faţă de alimentele pe care le consumi. Aceste două lucruri, asociate cu mult sport şi o alimentaţie simplă şi echilibrată te pot ajuta să slăbeşti şi să te menţii pe termen lung, conform eva.ro.

Ca să nu cazi în tot felul de capcane şi să-ţi îngreunezi viaţa, iată câteva reguli de slăbit care nu sunt adevărate şi cărora nu trebuie să le dai crezare:

Trebuie să elimini grăsimile ca să slăbeşti

Cred că ai auzit de nenumărate ori această regulă care este cât se poate de greşită. Da, trebuie să limitezi foarte mult consumul grăsimilor saturate, însă nu trebuie să excluzi din dietă grăsimile sănătoase (avocado, nuci, măsline, somon, sardine, anşoa, hering, seminţe de chia/in/dovleac). „O dietă săracă în grăsimi este de obicei foarte bogată în zaharuri care determină eliberarea unei cantităţi mari de insulină, hormonul recunoscut pentru faptul că favorizează depunerea grăsimilor. În schimb, o dietă bogată în grăsimi nu are un impact atât de mare asupra pancreasului şi favorizează arderea grăsimilor”, explică nutriţionistul Kelly Puryear pentru publicaţia The List.

60% dintre femei se gândesc la el în timp ce fac sex. Și nu este partenerul lor!

De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?

Cum ne ajută VINUL ROȘU să NU ne îngrășăm

Trebuie să renunţi la carbohidraţi ca să slăbeşti

O altă regulă de slăbit pe care o auzim adesea are legătură cu carbohidraţii. Nu trebuie să renunţi la carbohidraţi, ci să-i consumi pe cei complecşi în cantităţi normale, explică nutriţioniştii. Orezul integral, ovăzul, pâinea din făină integrală, quinoa, meiul, orzul conferă saţietate şi satisfacţia că ai mâncat ceva consistent. Potrivit specialiştilor, o dietă care cuprinde aceşti carbohidraţi, fructe şi legume proaspete, chiar şi cartofii obişnuiţi sau cei dulci te ajută să slăbeşti, deoarece furnizează fibre importante pentru digestie.

Trebuie să consumi alimente care ard grăsimile

Unele alimente sunt mai sănătoase din punct de vedere nutriţional şi este de preferat să faci alegerile cele mai bune. Însă, potrivit nutriţioniştilor nu există alimente pe care dacă le consumi cu regularitate te ajută să arzi grăsimile (oţetul din cidru de mere sau uleiul de cocos). Singura cale spre o siluetă de vis rămâne alimentaţia bogată în legume şi fructe, grăsimi sănătoase, carbohidraţi complecşi, proteine de calitate, alături de sport.

Trebuie să mănânci alimente sănătoase ca să slăbeşti

Indiferent de alimentele pe care le consumi, singurul lucru care contează este legat de numărul caloriilor, după cum explică nutriţionistul. Slăbeşti atunci când arzi mai multe calorii decât consumi! Astfel că, indiferent de alegerile alimentare pe care le faci, cel mai important lucru la care trebuie să fii atentă este numărul caloriilor.

Te ung pe… stomac! Uite ce să bei ÎNAINTEA unei mese copioase

De ce ai senzaţie de somn după ce mănânci: Specialiştii oferă răspunsul şi ne spun ce trebuie să nu facem

Trebuie să alergi mult ca să slăbeşti

Alergarea este sănătate curată, însă un efect mult mai intens şi de durată îl are antrenamentul de forţă. Cu cât sunt mai bine antrenaţi muşchii prin exerciţii de forţă, cu atât corpul va arde mai multe grăsimi atunci când ai perioadele de odihnă.

Muşchii se pot transforma în grăsime când faci pauză de la antrenamente

Dacă faci o pauză mai lungă de la antrenamente, muşchii se vor micşora, dar nu se transformă în grăsime, explică nutriţionistul. În timp, dacă nu mai faci antrenamente, grăsimea va ajunge să acopere masa musculară, dar trebuie să reţii că muşchii nu au cum să se transforme în grăsime.

Ce alimente au cel mai ridicat conţinut de PROTEINE

Trebuie să faci detoxifiere cu sucuri ca să slăbeşti

Detoxifierea este un proces firesc care se întâmplă în corp indiferent de sucurile pe care le bei. Detoxifierea cu sucuri nu te va ajuta să arzi grăsimile, avertizează specialiştii care spun că aceste sucuri conţin numai zaharuri şi sunt total lipsite de fibre. Chiar dacă reuşeşti să slăbeşti cu sucuri, trebuie să ştii că îţi încetineşti metabolismul, deoarece nu consumi proteine. Un metabolism lent devine astfel cel mai mare duşman al tău în lupta cu kilogramele în plus. Iar când vei începe să mănânci obişnuit vei constata imediat efectele dezastruoase ale aceste cure cu sucuri.

Antrenamenele cardio îmbinate cu cele de forţă, alături de o dietă echilibrată în proteine, carbohidraţi şi grăsimi bune rămâne regula de bază în lupta cu kilogramele în plus.

 

Comentarii: