NUTRITIE SANATATE

Ceaiul care are de 22 de ori mai mult calciu decât laptele

thehealthy.com

Ceaiul care are de 22 de ori mai mult calciu decât laptele. Produsele lactate și unii pești, precum somonul, păstrăvul și tonul, sunt într-adevăr surse naturale de calciu. Cu toate acestea, produse mai puțin cunoscute pot înlocui aceste surse tradiționale. Ceaiul din frunze de mure negre are numeroase beneficii pentru sănătate.

Acesta este cunoscut pentru conținutul său ridicat de calciu, care este chiar mai mare decât laptele. Acest lucru este raportat de The Mirror.

Care sunt beneficiile ceaiului din frunze de mure negru?

Bogat în calciu

Acest lucru este deosebit de important în corectarea deficiențelor care pot duce la afecțiuni precum osteoporoza, care slăbește oasele și este frecventă la persoanele în vârstă. În timp ce un pahar de lapte poate ajuta, ceaiul de mure negre poate fi o alegere chiar mai bună, deoarece furnizează de până la 22 de ori mai mult calciu.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun ceai care te ajută să adormi rapid

Acest ceai a fost folosit mult timp în medicina tradițională asiatică. Ministerul Sănătății din Japonia a realizat un studiu care evidențiază beneficiile produselor lactate pentru osteoporoză.

Această băutură poate regla nivelul zahărului din sânge, stimulează sistemul imunitar, promovează o îmbătrânire mai sănătoasă (datorită antioxidanților), îmbunătățește sănătatea inimii și are efecte antiinflamatoare.

Ameliorează simptomele menopauzei

Frunzele plantei au efecte antiinflamatoare, antiseptice, hematopoietice, expectorante, diuretice, antidiabetice, cicatrizante și reparatoare.

Elixir pentru bronhii

Acest ceai stimulează expectorația și reface membrana mucoasă

Ceaiul din frunze de mure se bea pentru ameliorarea simptomelor menopauzei, precum și pentru normalizarea metabolismului grăsimilor și carbohidraților. Ajută la scăderea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. Consumul său regulat normalizează tensiunea arterială și subțiază sângele.

Pentru a prepara ceaiul, se iau una sau două linguri de frunze uscate de mure și o jumătate de litru de apă. Fierbeți apa, adăugați frunzele și lăsați-o să fiarbă timp de 5-10 minute.

Există și suplimente alimentare care conțin extracte de mure sau forme special prelucrate ale ingredientelor active.

Decoctul din frunze de mur are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, imunostimulatoare și cicatrizante și ajută în cazul bolilor de piele și al răcelilor și al diabetului.

Este util să se ia decoct de mure pentru tulburări de vedere. Siropul din aceste părți ale murului ajută în tratamentul bolilor cardiovasculare (scade tensiunea arterială), diabet, deoarece medicamentul normalizează nivelul de glucoză.

Proprietățile mucolitice și expectorante ajută la tuse, dureri de gât (gargarisme) și ameliorează edemul pulmonar. Pentru febră și temperaturi ridicate, se recomandă consumul de frunze de mur. Unguentele făcute din mure ameliorează durerile articulare și reumatice.

Ceaiul din frunze de mure conține vitaminele B1, B2 și C, calciu, magneziu, fier, precum și 18 aminoacizi importanți pentru sănătatea umană, printre care GABA sau GABA (acid gamma-aminobutiric). Această băutură are următoarele proprietăți benefice:

  • ameliorează crizele de migrenă;
  • stimulează metabolismul;
  • reduce nivelul colesterolului și al zahărului din sânge;
  • întărește oasele, îmbunătățește starea părului și a unghiilor;
  • îmbunătățește vederea, previne apariția cataractei și a glaucomului;
  • are un efect pozitiv asupra stării sistemului cardiovascular;
  • normalizează tensiunea arterială;
  • ajută în cazul infecțiilor respiratorii acute și al bronșitei;
  • ameliorează febra, elimină tusea, facilitează respirația în bronșită, astm și alte boli respiratorii;
  • calmează sistemul nervos, îmbunătățește somnul.

Deoarece ceaiul de frunze de mure nu conține practic cofeină, poate fi băut în orice moment al zilei, la orice vârstă.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care are grijă de inima ta: Întărește mușchii inimii și sistemul imunitar

Reguli de colectare a frunzelor de mure

Pentru ca orice materie primă medicinală să fie utilă, aceasta trebuie să fie colectată la un anumit moment și pregătită corespunzător pentru depozitare.

Colectarea materiilor prime medicinale este planificată pentru perioada de înflorire, în acest moment apare o nouă verdeață. În această perioadă ea conține o cantitate mare de substanțe utile.

Frunzele rupte sunt examinate și exemplarele de calitate slabă sunt îndepărtate. Apoi se clătesc cu apă curentă și se usucă pe un prosop. Puneți-le la uscat într-un loc bine ventilat, fără lumina directă a soarelui. Puteți înșira frunzele pe o sfoară și să le atârnați, de exemplu, de tavan.

Comentarii: