NUTRITIE SANATATE

Ceaiul care elimină toxinele din organism și scade tensiunea

Ceaiul care elimină toxinele din organism și scade tensiunea. Ceaiul dintr-un fruct delicios a fost folosit de mult timp ca remediu de casă. Consumul acestei băuturi vă va ajuta să vă simțiți mai bine și să eliminați toxinele din organism.

Ceaiul care elimină toxinele din organism și scade tensiunea: Ceaiul de merișoare

Nutriționistul Prachi Jain vorbește despre beneficiile ceaiului de merișoare pentru organism.

Ceai de merișoare – Bun pentru inimă

Extractul de merișor sau afinele uscate sunt bogate în antioxidanți și, prin urmare, sunt bune pentru inimă. Ceaiul făcut din aceste fructe ajută la scăderea nivelului de colesterol și la scăderea tensiunii arteriale.

CITEȘTE ȘI: Importanţa sucului de merişoare: Te scapă de o problemă intimă

Ceai de merișoare – Detoxifiere

Băutura este potrivită pentru detoxifiere, deoarece ajută la accelerarea metabolismului, care la rândul său ajută la pierderea mai rapidă a kilogramelor.

Ceai de merișoare – Reducerea anxietății

Ceaiul de merișoare ajută la reducerea anxietății și favorizează un somn bun. Are proprietăți antiinflamatorii.

Ceai de merișoare – Creșterea imunității

Merișoarele sunt bogate în vitamina C, ceea ce le face un antioxidant puternic – ajută la creșterea imunității și la îmbunătățirea sănătății părului și a pielii.

„Consumul a două căni de ceai de merișoare în fiecare zi este considerat sigur. Consumul acestuia în cantități mai mari poate duce la efecte secundare, cum ar fi alergiile”, spune expertul.

Cum se prepară ceaiul de merișoare?

Băutura se prepară ca orice alt ceai din plante. De asemenea, este o combinație de merișoare uscate, ceai negru și câteva condimente.

Se toarnă 1 cană de apă clocotită peste 2 linguri de merișoare uscate. Se lasă amestecul să stea 4-5 minute pentru a extrage toate substanțele benefice ale fructelor în apă. Strecurați și savurați ceaiul fierbinte de merișoare.

Pentru a-i îmbunătăți gustul, puteți adăuga câteva picături de suc de lămâie și miere.

„Merișoarele sunt cunoscute ca având proprietăți diuretice, ceea ce înseamnă că pot crește frecvența urinării. Acest lucru poate fi de ajutor în spălarea tractului urinar și, potențial, în prevenirea infecțiilor urinare”, spune medicul.

Nutriționistul sfătuiește să începeți cu o doză mică de băutură și să creșteți treptat cantitatea acesteia dacă nu apar efecte secundare.

CITEȘTE ȘI: Infecții urinare: Ceaiurile care alungă senzația de usturime și arsură

„Cu toate acestea, merită să limitați consumul la câteva căni pe zi dacă aveți îngrijorări cu privire la eventualele efecte secundare. Dacă observați orice efect secundar după ce ați consumat ceaiul, consultați un medic”, recomandă expertul, potrivit actualno.com.

Comentarii: