NUTRITIE SANATATE

Ceaiurile de care ai nevoie când ai puseuri de tensiune: Conțin un nivel ridicat de polifenoli și potasiu

medicalnewstoday.com

Hipertensiunea este o afecţiune silenţioasă, dar periculoasă. Medicii atrag atenţia că depistarea din timp a HTA, în stadiile incipiente ale bolii, când impactul negativ al valorilor tensionale crescute încă nu și-a pus amprenta pe principalele organe direct afectate – inima, vase de sânge, creier și rinchi -, precum și instituirea unui tratament optim, pot stopa apariţia complicaţiilor cardiovasculare.

Puseurile de hipertensiune au câteva simptome specifice, precum: dureri de cap, ameţeală, slăbiciune, tulburări de vedere şi auz, paloare şi transpiraţii.

Pe lângă tratamentul recomandat de medic şi un stil de viaţă sănătos din care să nu lipsească o dietă adecvată, fără exces de sare şi grăsimi, este util terapeutic şi consumul unor ceaiuri cu efect hipotensor, numeroase plante medicinale fiind folosite în ziua de azi pentru tratarea bolilor cardiovasculare.

Specialiştii recomandă în primul rând ceaiuri cu un conţinut ridicat de polifenoli şi potasiu pentru normalizarea tensiunii arteriale şi îmbunătăţirea activităţii inimii.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul din această legumă pe care trebuie neapărat să îl încerci: Suplimentează aportul de fibre, proteine și minerale

Ceaiul verde

Ceaiul verde conţine foarte multi antioxidanţi, care au capacitatea de a neutraliza acţiunea radicalilor liberi, prevenind apariţia inflamaţiilor.

Ceaiul negru

Bogat în antioxidanţi, aceste ceai este adesea recomandat pentru scăderea riscului de accident vascular cerebral sau de infarct. Pe lângă faptul că ajută la scăderea tensiunii arteriale, ajută şi la scăderea valorilor colesterolul rău.

Ceaiul de păducel

Pţducelul mai este cunoscut şi sub denumirea de „planta inimii”, datorită efectelor benefice pe care le are asupra sistemului cardiovascular.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care scade glicemia în 30 de minute

Ceaiul de hibiscus

Acest tip de ceai are un efect relaxant pentru sistemul nervos, fiind util şi pentru combaterea obezităţii.

Ceaiul de roiniţă

Roinita este benefică şi în cazul persoanelor care suferă de anxietate, pentru că reduce tensiunea nervoasă şi oboseala şi întăreşte sistemul nervos.

Comentarii: