NUTRITIE

Cele mai bune sfaturi pentru adăugarea vinului în mâncare

Foto: foodnetwork.com

Vinul alb trebuie servit la o temperatură de 10-14°C.

Vinul roșu ușor trebuie servit la o temperatură de 16°C.

Vinul roșu tare se servește la o temperatură de 18

°C.

CITEȘTE ȘI: Vedeta la masa de Paște: Cum alegi vinul potrivit pentru miel

Cele mai bune sfaturi pentru adăugarea vinului în mâncare

Vinul trebuie armonizat cu bucatele:

  • Vinul alb ușor însoțește salatele și antreurile.
  • Vinul alb, aromat, însoțește felurile de pește, vițelul și pasărea.
  • Vinul sec însoțește rața, gâsca, curcanul și felurile pe bază de ouă.
  • Vinul roșu ușor însoțește fripturile de vițel și de pasăre.
  • Vinul roșu tare și sec se servește la vânat, fripturi de vită și brânză.
  • Vinul dulce se servește alături de prăjituri.
  • Sticla de vin se desface întotdeauna cu două ore înainte de a fi servit.
  • Vinul trebuie întotdeauna gustat înainte de a fi turnat în pahar. Poate fi acru, fermentat sau cu gust de dop.
  • O jumătate de pahar de vin are exact atâtea calorii cât are o lingură de unt.

Cele mai bune sfaturi pentru adăugarea vinului în mâncare

CITEȘTE ȘI: Care este mai dăunător pentru organism, vinul alb sau roșu

  • Sticlele de vin trebuie ținute întotdeauna culcate orizontal. Vinul trebuie să fie permanent în contact cu dopul, pentru a-i menține umiditatea.
  • Vinul de țară trebuie pus imediat după cumpărare în sticle, altfel își schimbă culoarea și gustul.
  • Gustul de dop, prezent câteodată în vin, dispare dacă treceți încet lichidul dintr-o sticlă în alta, printr-o pâlnie în care vârâți un fir de cupru.

 

Comentarii: