NUTRITIE SANATATE

Patru alimente care sunt esențiale pentru sănătatea inimii și a creierului

cookforyourlife.org

Patru alimente care sunt esențiale pentru sănătatea inimii și a creierului. În căutarea unei sănătăți optime, nutriția este esențială. Unele dintre cele mai bune alimente sunt cele pline de antioxidanți. Acești nutrienți puternici sunt importanți pentru protecția împotriva stresului oxidativ, a inflamației și a bolilor legate de vârstă.

Nutriționistul Kathryn Gervasio pentru Sheefinds evidențiază patru astfel de alimente bogate în antioxidanți care susțin sănătatea inimii și a creierului.

CITEȘTE ȘI: Alimentul, preferat de români, care este foarte bun pentru inimă: Este o sursă bună de proteine și calciu

Patru alimente care sunt esențiale pentru sănătatea inimii și a creierului

Spanac

” Această legumă cu frunze verzi este întotdeauna pe lista mea, deoarece oferă atât de multe beneficii pentru sănătate, inclusiv susținerea sănătății inimii, sănătatea creierului și prevenirea bolilor legate de vârstă ,” a spus Gervazio.

Plin de antioxidanți, cum ar fi vitamina C , vitamina E, beta-caroten și flavonoide, spanacul este un excelent luptător împotriva inflamației și a stresului oxidativ din organism. De asemenea, se evidențiază rolul său în protejarea inimii prin îmbunătățirea funcției vaselor de sânge și scăderea nivelului de colesterol LDL, ceea ce îl face un adaos versatil la orice dietă.

Strugurii roșii

Strugurii roșii sunt un alt antioxidant puternic. Plini de resveratrol, flavonoide și vitamina C, strugurii roșii combat inflamațiile, scad tensiunea arterială și îmbunătățesc sănătatea inimii prin îmbunătățirea fluxului sanguin.

În plus, proprietățile neuroprotectoare ale resveratrolului oferă protecție împotriva declinului cognitiv legat de vârstă și a bolilor neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.

Broccoli

Nutriționistul promovează beneficiile nutriționale uriașe ale broccoli, spunând că este bogat în antioxidanți, inclusiv vitamina C, vitamina E, betacaroten și fitochimicale precum sulforafanul și quercetina.

„Acești antioxidanți ajută la reducerea inflamației, îmbunătățesc funcția vaselor de sânge și reduc riscul de boli de inimă ,” a explicat ea. În plus, compușii care se găsesc în broccoli susțin sănătatea creierului prin promovarea creșterii de noi neuroni și conservarea funcției cognitive.

CITEȘTE ȘI: ”Iarba regală”: Planta care protejează inima de infarct

Avocado

Nutriționistul evidențiază, de asemenea, compoziția bogată în antioxidanți a avocado, citând abundența de vitamina E, vitamina C și carotenoizi precum luteina și zeaxantina. „Acești antioxidanți ajută la reducerea inflamației și a nivelului de colesterol LDL și îmbunătățesc sănătatea inimii ,” a adăugat nutriționistul, potrivit actualno.com.

În plus, grăsimile mononesaturate din avocado susțin sănătatea creierului și îmbunătățesc memoria.

Comentarii: