REVIEW

CINE a inventat jocul Monopoly. Motivul este SURPRINZĂTOR!

Foto: Pinterest.com

20Monopoly este un joc de societate extrem de popular care se joacă peste tot pe glob, dar nu toată lumea ştie cine este inventatorul jocului sau care a fost motivul pentru care a fost inventat

Potrivit BBC, inventatorul Monopoly este Elizabeth Magie şi aceasta s-ar fi trimis singură la puşcărie dacă ar fi aflat cât de influent a devenit jocul creat de ea. De ce? Deoarece jocul încurajează jucătorii să sărbătorească anumite valori pe care Magie nu voia să le promoveze.

Magie s-a născut în 1866 şi a luptat pentru drepturile femielor şi a creat un joc pentru a demonstra de ce capitalismul nu este bun. Ideea jocului a apărut după ce a citit cartea „Progress and Poverty” de Henry George, unde era menţionat dreptul fiecăruia de a folosi pământul exact ca dreptul la aer curat.

Greşeli de gătit pe care le faceţi FĂRĂ să realizaţi

Vrei să scapi de tusea fumătorului: iată reţeta perfectă!

Cum arată ”diavolița” Elizabeth Hurley la 52 de ani

A creat în 1904 jocul numit „Landlords Game” care semăna foarte mult cu jocul din prezent, iar inovaţia, la vremea respectivă, o reprezenta un set de reguli „Prosperity” şi altul numit „Monopolist”. Când se juca cu regulile „Prosperity”, câştigătorul era cel care începea cu cei mai puţini bani şi care reuşea să-şi dubleze banii. Aici fiecare jucător câştiga bani când un jucător cumpăra o proprietate.

Foto: Pinterest.com

„Monopolist” semănă cu ceea ce ştim astăzi, câştigă cel care are cei mai mulţi bani şi care rămâne singurul jucător după ce percepe taxe de la cei care pică pe proprietăţile lui.

Scopul celor două moduri de joc, în viziunea creatoarei, a fost ca jucătorii să experimenteze „o demonstraţie practică a sistemului prin care se câştigau terenuri cu toate consecinţele ce urmau”. La fel de bine putea fi numit şi „Jocul vieţii”, deoarece conţine toate elementele succesului şi eşecului din viaţa reală, iar obiectivul este acelaşi ca cel al oamenilor, acela de a acumula avere, este de părere Magie.

Carbohidraţii care TE AJUTĂ în procesul de slăbire

Decizie în PREMIERĂ a Reginei Elisabeta a II-a. Va rămâne în istorie!

Omul care a uimit o lume întreagă: Previziunile lui Bill Gates care ne dau fiori

Jocul a început să fie jucat de intelectuali de stânga în campusurile Harvard, Columbia sau Wharton, dar şi în comunităţie Quaker (sectă protestantă pacifiste şi austeră). Charles Darrow a jucat jocul şi mai târziu a vândut o versiune modificată companiei Parker Brothers. El a susţinut că a inventat jocul. Mai târziu, compania a aflat apoi a cumpărat brevetul inveţiei de la Magie şi au relansat jocul cu denumirea de Monopoly, renunţând la primul set de reguli.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: