NUTRITIE

Greşeli de gătit pe care le faceţi FĂRĂ să realizaţi

Foto: Pinterest.com

Indiferent dacă sunteţi un profesionist sau un amator, toată lumea face greşeli în bucătărie. Fie că e vorba despre prea multe condimente sau prea multe ingrediente în tigaie, este posibil să fi făcut una dintre aceste greşeli cel puţin o dată, notează thekitchn.com.

Folosiţi uleiul greşit

Uleiul de măsline extra virgin funcţionează bine pentru a găti multe lucruri, dar nu tot. Dacă gătiţi ceva care necesită căldură deosebit de mare, este mai bine să folosiţi un alt ulei, deoarece uleiul de măsline extra virgin are un punct de ardere foarte scăzut – adică începe să ardă la o temperatură scăzută.

Foto: Pinterest.com

Un jurnalist celebru a slăbit 25 de kilograme. Vezi ce dietă a urmat

DE NERECUNOSCUT! Cum arată acum Catherine Zeta-Jones

Cele mai bune GLUME despre mâncare!

Carnea nu se află la temperatura camerei atunci când începeţi să gătiţi

Carnea la temperatura camerei se va găti mai uniform decât carnea care vine direct din frigider. Cel mai bine este să lăsaţi carnea să se încălzească timp de aproximativ 30 de minute înainte de a găti, pentru a vă asigura că se găteşte complet.

Foto: Pinterest.com

Produsele de îngrijire pe care dermatologii NU le-ar cumpăra niciodată

La asta nu te-ai fi gândit: Cauzele şi remediile pentru durerea de cap

Top cei mai POTENȚI bărbaţi ai zodiacului. Află care sunt!

Nu folosiţi suficientă apă atunci când fierbeţi paste

Contrar aşteptărilor, adăugarea de ulei de măsline în apă nu împiedica pastele să se lipească. Ce vă va ajuta este să vă asiguraţi că fierbeţi pastele în suficientă apă – probabil mai mult decât credeţi că aveţi nevoie.

Foto: Pinterest.com

Nu gustaţi mâncarea înainte de a o servi

Momentul în care vă aşezaţi la masă alături de invitaţi nu este cel mai bun pentru a degusta mâncarea pe care o serviţi pentru prima dată. Vreţi să vă asiguraţi că vă place ceea ce serviţi şi că aveţi încredere să o oferiţi şi altor persoane înainte de a o pune pe masă.

Foto: Pinterest.com

Dacă gustaţi mâncarea pe măsură ce gătiţi, puteţi face mici ajustări de-a lungul drumului, ceea ce va duce cel mai probabil la un produs finit care vă place.

Explicațiile PSIHOLOGILOR privind beneficiile preparării de prăjituri pentru alte persoane

Nimic nu e întâmplător în viaţa ta: Motivele pentru care întâlneşte persoane necunoscute

Cum te poate ajuta cafeaua să slăbești / STUDIU

Gătiţi usturoiul prea mult timp

Dacă usturoiul este primul lucru pe care îl adăugaţi în tigaie, probabil că va fi primul lucru care va arde. Dacă ştiţi că veţi găti usturoi măcinat la temperatură mare, încercaţi să îl adăugaţi ultima dată.

Foto: Pinterest.com

Încerci să gătiţi prea multe lucruri într-o singură tigaie

Un preparat care încape într-o singură tigaie este eficient, dar gătirea prea multor alimente într-un vas prea mic poate împiedica ca aceste alimente să fie gătite aşa cum doriţi.

Când toată suprafaţa unei tăvi sau tigăi este acoperită, căldura nu poate ajunge la suprafaţă, ceea ce duce la formarea aburului. Aburul previne rumenirea, ceea ce este esenţial pentru menţinerea alimentelor suculente şi aromate. În schimb, gătiţi în mai multe tăvi simultan sau gătiţi în etape.

Greșeli vestimentare pe care NU mai ai voie să le faci după 30 de ani

Zodiile care NU știu să piardă. Te numeri printre ele?

Descoperire istorică a specialiştilor: Ce declanşează maladia Alzheimer

Nu citiţi complet reţeta

Indiferent dacă faci ceva pentru prima dată sau pentru a patra oară, este întotdeauna o idee bună să citeşti complet reteta, astfel că atunci când vine momentul pentru gătit, ştii exact ce trebuie să faci. Citiţi-o înainte de a merge la cumpărături, astfel încât să nu vă treziţi că vă lipseşte un ingredient vital sau trebuie să lăsaţi ceva de marinat pentru câteva ore.

Foto: Pinterest.com

Ştii CUM trebuie să bei apă pentru a SLĂBI ?

ATENȚIE! Greșeli pe care le faci când te speli pe mâini

Ai probleme cu stomacul? Ce trebuie să mănânci când ai dureri

Nu preîncălziţi tigaia înainte de a găti

Ar trebui să preîncălziţi tigaia timp de câteva minute înainte de a adăuga alimentele. În caz contrar, s-ar putea ca bucata voastră de carne să nu fie rumenită în mod corespunzător.

Foto: Pinterest.com

Nu lăsaţi carnea să se odihnească înainte de o tăia

Pe măsură ce gătiţi carnea, sucurile sale se strâng în centru. Lăsând carnea să se odihnească după ce aţi terminat de gătit, sucurile pot ajunge pe întreaga suprafaţă.

Foto: Pinterest.com

Timpul de odihnă diferă în funcţie de cât de mare este bucata de carne. Pentru un pui gătit întreg este nevoie de 20-30 de minute. Pentru un piept de pui sau o bucată de friptură, cinci minute sunt suficiente.

Studiu vital pentru sănătate: Cum reuşim să reducem colesterolul

Cum să prepari cafeaua PERFECTĂ

Efectele adverse ale medicamentelor asupra vieții sexuale: Cum influențează erecția

Nu uscaţi verdeţurile înainte de a le sota

Excesul de apă de pe legume sau verdeţuri nu este un lucru bun când le gătiţi în ulei într-o tigaie. Pe lângă faptul că vor exista stropi de ulei peste tot, apa va provoca abur, ceea ce va determina ca legumele să fie prea moi.

Comentarii: