NUTRITIE SANATATE

Cine NU ar trebui să bea cafea cu lapte: Efectele negative pe care le are aspura anumitor oameni

bestcompaniestexas.com

Cine NU ar trebui să bea cafea cu lapte: Efectele negative pe care le are aspura anumitor oameni. Cafeaua este o băutură iubită și consumată de milioane de oameni din întreaga lume. Argumentele privind beneficiile și daunele cafelei sunt inevitabile, iar una dintre principalele probleme este legată de adăugarea de lapte.

Este această combinație utilă sau poate aduce prejudicii?

În acest articol, vom explora ce spun experții și pentru cine cafeaua cu lapte ar putea să nu fie atât de benefică.

CITEȘTE ȘI: Trei ingrediente pe care să nu le adaugi în cafea: Pot face rău intestinelor

Avantajele cafelei cu lapte

Experții subliniază faptul că cafeaua cu lapte nu este la fel de tare ca și cafeaua neagră, ceea ce poate fi un avantaj pentru unii. Laptele provoacă o reacție alcalină, care moderează acțiunea acizilor din cafea, ceea ce poate fi benefic mai ales pentru cei cu stomacul sensibil.

Italienii, ca iubitori de cafea, preferă cappuccino dimineața, ceea ce este un exemplu clar al popularității acestei combinații. Laptele are, de asemenea, un efect benefic asupra sistemului cardiovascular. Deși cafeaua cu lapte poate să nu fie la fel de stimulantă ca și cafeaua neagră, în același timp reduce riscul unor creșteri bruște de presiune.

Este important de reținut că adăugarea de lapte nu afectează conținutul de antioxidanți (polifenoli) din cafea, păstrând proprietățile benefice ale băuturii.

Temperatura și caloriile

Unul dintre avantajele cafelei cu lapte este că este adesea mai rece decât cafeaua neagră. Acest lucru protejează împotriva pericolelor potențiale asociate cu băuturile fierbinți, cum ar fi arsurile termice, care pot contribui la apariția cancerului esofagian.

Cine NU ar trebui să bea cafea cu lapte

Deși cafeaua cu lapte poate avea multe beneficii, nu putem ignora și unele aspecte negative. De exemplu, adăugarea cafelei la lapte crește conținutul caloric al băuturii, ceea ce poate fi o problemă pentru cei care țin o dietă.

De asemenea, mitul beneficiilor calciului din lapte este ceva la care trebuie să ne uităm mai atent. Absorbția calciului de către organism nu este un proces atât de simplu pe cât ar putea părea, iar consumul de lapte singur nu garantează întotdeauna o absorbție adecvată a acestuia.

CITEȘTE ȘI: Cafeaua care combate colesterolul și are grijă de inima ta

Cazeina, care este conținută în lapte, poate contribui la acumularea de toxine în organism, care devine mai semnificativă odată cu vârsta, deoarece capacitatea organismului de a descompune acest element scade.

Cafeaua cu lapte este o băutură care oferă o serie de beneficii, dar nu este potrivită pentru toată lumea. Ca întotdeauna, este important să consultați un profesionist atunci când vine vorba de nevoile individuale și de condițiile de sănătate, recomandă actualno.com.

Comentarii: