NUTRITIE SANATATE

Ciocolata care reduce cu 21% riscul de a face diabet

verywellfit.com

Ciocolata care reduce cu 21% riscul de a face diabet. Aproape că nu există o persoană care să nu iubească ciocolata . Dar unele tipuri ale acestui desert pot reduce riscul de diabet de tip 2. Oamenii de știință împărtășesc un studiu citat de The BMJ, potrivit căruia un anumit tip de ciocolată poate reduce riscul cu până la 21%.

Ciocolata care reduce cu 21% riscul de a face diabet

Consumul a cel puțin cinci porții mici de ciocolată neagră pe săptămână poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu 21%, potrivit unui nou studiu observațional.

„Ciocolata neagră și ciocolata cu lapte au niveluri similare de zahăr adăugat, grăsimi și calorii, dar diferența esențială este că ciocolata neagră conține mai multă cacao”, a declarat autorul principal al studiului, Bingkai Liu.

Deși studiul nu poate dovedi cauza și efectul, este posibil ca nivelurile mai ridicate de flavanoli din cacao să fie responsabile pentru efectele diferite ale celor două tipuri de ciocolată.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura românească care nu are nevoie de prezentare

Cercetările arată că fiecare porție săptămânală suplimentară de ciocolată neagră reduce riscul de diabet de tip 2 cu 3%.

Cu toate acestea, concluziile publicate de The BMJ arată că creșterea consumului de lapte, dar nu și de ciocolată neagră, este asociată cu creșterea în greutate pe termen lung.

Ciocolata conține niveluri ridicate de flavanoli, care sunt un compus natural din fructe și legume care s-au dovedit a îmbunătăți sănătatea inimii.

Deoarece ciocolata neagră are un conținut mult mai ridicat de cacao, aceasta înseamnă că compușii bioactivi din cacao și ciocolata neagră, cum ar fi flavanolii, pot contribui la reducerea riscului de diabet, posibil prin îmbunătățirea sensibilității la insulină.

Cu toate acestea, rămâne de văzut exact cum reduc flavanolii în sine riscul de diabet. Autorii au constatat că consumul de ciocolată cu lapte a fost asociat cu creșterea în greutate, în timp ce consumul de ciocolată neagră nu a fost.

Oamenii de știință reamintesc că creșterea în greutate este un factor de risc important pentru diabetul de tip 2.

Ciocolata adevărată de înaltă calitate conține:

  • feniletilamină – un hormon care saturează creierul cu serotonină și îmbunătățește funcționarea celulelor nervoase;
  • teobromină și magneziu, care relaxează terminațiile nervoase, diminuează stresul și îmbunătățesc starea emoțională și mentală
  • flavonoide vegetale care stimulează fluxul sanguin, nutriția creierului și saturarea neuronilor cu oxigen;
  • antioxidanți care pot elimina radicalii liberi, împiedică distrugerea neuronilor și încetinesc procesul de îmbătrânire.

Boabele de cacao sunt bogate în substanțe naturale care stimulează producția de serotonină, dopamină și triptofan. Acestea sunt responsabile de energie și dispoziție, iar deficiența lor poate duce la nevroze și depresie.

CITEȘTE ȘI: Ce spune pofta de ciocolată despre lipsurile din organism

Celulele musculare și nervoase ale corpului nostru conțin lecitină, care este rapid epuizată în timpul stresului fizic și emoțional. Răsfățul tău preferat ajută la refacerea rezervelor sale. Ea ameliorează iritabilitatea și oboseala.

Ciocolata neagră conține nu doar o vitamină, ci un întreg complex – A, B, D, E, F, PP. Plus oligoelemente utile precum potasiu, magneziu, fosfor, calciu, zinc, fier.

Comentarii: