LIFESTYLE

Cu depresia post-natală nu e de glumit! Ce a pățit ”Prințesa Instagramului” imediat după ce a născut, experiență traumatizantă pentru nora lui Victor Pițurcă

La sfârșitul lunii octombrie, Cristina Ich a adus pe lume un băiețel de nota 10, Noah Alexandru. Au fost momente de fericire maximă pentru frumoasa vedetă și pentru tatăl micuțului, Alex Pițurcă. Însă imediat după ce a născut, deși anunțase că va lua o pauză de Instagram, tânăra mămică și-a informat admiratorii că nu este bine deloc și că a avut ceva probleme după naștere.

Abia acum au apărut însă și primele detalii, ce anume a pățit Cristina Ich de nu s-a simțit bine după ce a născut. Cancan scrie că mama lui Noah ar fi suferit o gravă criză de depresie post-partum, atât de gravă încât medicii ar fi decis să o separe pe aceasta de bebeluș!

Din fericire, criza n-a durat mult, iar ”prințesa Instagramului” a reacționat bine la tratamentul la care a fost supusă. Cristina și-a revenit, s-a recuperat, așa că băiețelul i-a fost adus în salon. O perioadă însă, logodnica lui Alex Pițurcă va rămâne în atenția specialiștilor din clinica unde a născut.

Despre aceste momente, le-a povestit chiar ea ulterior sutelor de mii de urmăritori de pe contul de socializare. ”Nu vreau să influențez. Ce mi-am imaginat cu ce a fost e diferență cer-pământ. Alăptez, asta da. Dar despre ce s-a întâmplat în spital nu vorbesc. Eu vă pot influența și cu asta nu e de joacă. Eu nu vreau să am pe conștiință… Vreau să mă înțelegeți. A fost foarte greu, dificil, m-am speriat. Decizia asta vă aparține. E important că am născut, că fiu-meu e sănătos. Nu sunt nici prima, nici ultima.”, a spus Cristina Ich.

Citește și: ATENȚIE la ce publici pe Facebook! Cuvintele care dezvăluie dacă suferi de depresie

Ce spun experții despre depresia post-natală

În primele luni după naștere, mamele, iar uneori chiar și partenerii acestora trec printr-o perioadă mai dificilă, o tulburare psihică întâlnită frecvent. De obicei, simptomele acestei afecțiuni sunt recunoscute ulterior de către familie sau chiar de către de către medicul de familie, pediatru sau psiholog și este vitală pentru mamă și copil.

Unele studii au ajuns la concluzia că depresia postnatală nu este o tulburare psihică propriu-zisă, ci este consecința unor trăiri de insecuritate materială sau afectivă ale mamei. Cercetătorii consideră că depresia postnatală trece mai ușor atunci când tânăra mamă beneficiază de suport afectiv și moral, dar mai ales de atenție, susținere și dragoste.

 

 

 

 

Comentarii: