NUTRITIE

Cum eviți sabotarea DIETEI când mănânci la RESTAURANT

Foto: Pinterest.com

Decizia de a adopta un stil de viata sanatos, de a ne mentine greutatea sau de a urma o dieta care sa ne ajute sa dam jos cateva dintre kilogramele acumulate nu impieteaza cu nimic asupra iesirilor la restaurant, dupa serviciu sau la sfarsit de week-end. Totul este sa nu faci urmatoarele greseli pe care le fac majoritatea persoanelor la dieta atunci cand merg la restaurant:

Mananci gustarile ”din partea casei”

Bruschete, biscuiti, chipsuri, salsa… gustarile gratuite inaintea mesei, la multe restaurante, nu sunt in totalitate gratuite. Vei plati cu sanatatea, kilogramele in plus si colesterolul ridicat. Vei manca mult mai multe calorii decat ti-ai propus si de obicei aceste gustari sunt lipsite de valori nutritionale.

Comanzi mereu supersize

Comanzi mereu varianta maxi sau supersize de la fast food? In afara de faptul ca fast food-ul este unul dintre cele mai nocive obiceiuri, cand vrei sa iti potolesti pofta, opteaza pentru varianta normala daca nu chiar mini a produselor.

Mananci prea repede

Cand iesi la restaurant pune accentul pe discutiile cu interlocutorii si nu castiga concurul Cine a terminat primul ce a comandat! Fi atent si la racoritoare sau bauturile alcoolice. Persoanele care consuma minim doua doze de suc pe zi sunt mult mai predispuse la atacuri de anxietate sau depresie. In plus, Cola este plina de indulcitori care incetinesc metabolismul si duc la obezitate. Sa-ti mai spun de efectele pe care alcoolul le are asupra unei diete?

Mananci prea multe calorii goale

Paine, chipsuri, cocktailuri… calorii goale. Alege-ti „otrava” si fii calculat. Paine SAU cartofi. Alcool SAU desert. Alege una, niciodata amandoua. Toate aceste calorii goale in exces nu fac decat sa-ti provoace un dezechilibru metabolic, asa ca fii constiincios si fa alegerile corecte.

Termini mereu tot din farfurie

Nu esti in vizita la socrii astfel incat sa fii nevoit sa cureti tot din farfurie pentru a-i demonstra mamei-soacre cat de mult ii apreciezi creatiile culinare! Nu, esti la restaurant si nu e necesar sa faci asta. Mananca intotdeauna pana te simti 80% plin si apoi opreste-te. In Japonia, aceasta metoda se numeste hara hachi bun me, care se traduce mananca pana esti o optime plin.

Nu te informezi cu privirea la mancarea pe care o comanzi la restaurant

Bucatarii adauga deseori prea multa sare sau grasime pentru a face preparatele sa fie mai gustoase. Dar aceste ingrediente nu sunt trecute pe meniu si daca tot ai incercat sa alegi un preparat sanatos, intereseaza-te si ce contine, eventual solicita ospatarului sa nu adauge anumite ingrediente.

Comentarii: