SANATATE

Cum să adormi rapid: Frecarea urechii și alte câteva moduri simple

Foto: Facebook.com

Cum să adormi rapid: Frecarea urechii și alte câteva moduri simple.Uneori, gândurile anxioase sau oboseala fac dificilă adormirea rapidă. Metode foarte eficiente și simple vă vor ajuta.

Lipsa somnului pe timp de noapte vă poate strica întreaga zi – este dificil să vă mențineți claritatea gândurilor, să vă concentrați asupra afacerilor și să fiți bine dispus dacă vă simțiți copleșit dimineața.

Dar de multe ori nu este posibil să adormi imediat ce capul tău atinge perna. Motivul pentru aceasta poate să nu fie probleme globale de somn, ci doar tulburări punctuale – oboseală, stres, anxietate crescută.

CITEȘTE ȘI: Care sunt problemele de somn care duc la demență – și nu este vorba de insomnie

Cum să adormi rapid: Frecați în spatele urechii

Această metodă de a adormi este promovată pe rețelele de socializare de unul dintre celebrii specialiști în acupunctură, Dr. Josh Henson .

Puneți un deget în spatele urechii drepte, coborâți puțin și găsiți o adâncitură mică pe gât, apăsați – nu prea mult, și frecați cu o mișcare circulară de câteva zeci de ori. Acest lucru vă va ajuta să vă relaxați, să vă calmați și să adormiți mai ușor, a explicat medicul.

Potrivit acestuia, masarea punctului dintre sprâncene timp de 15-30 de secunde va ajuta, de asemenea, la ameliorarea tensiunii.

Cum să adormi rapid: Metoda 4-7-8

Una dintre cele mai bune tehnici pentru a adormi rapid este metoda 4-7-8. Limba trebuie să atingă palatul superior din spatele dinților din față pe toată durata exercițiului. Inspiră pe nas pentru un număr de 4, apoi ține-ți respirația pentru un număr de 7 și expiră pentru un număr de 8. Repetă de mai multe ori.

Cum să adormi rapid: Beți și mâncați pentru a dormi

Se crede că sucul de kiwi și de cireșe vă ajută să adormiți mai repede decât alte produse. Acestea trebuie mâncate și băute cu ceva timp înainte de a merge la culcare. Sucul trebuie să fie natural și fără zahăr.

Cireșele conțin melatonină, un hormon cheie care reglează somnul. Consumul de cireșe proaspete sau de suc de cireșe crește nivelul de melatonină din organism. Aceasta vă ajută să dormiți.

Cum să adormi rapid: Alcool? Da și nu!

Consumul de alcool noaptea te va ajuta să dormi, dar îți va strica somnul. Alcoolul poate într-adevăr să dea un efect pe termen scurt, dar este o metodă foarte periculoasă. În primul rând, este o dependență de alcool. În al doilea rând, consumul de alcool înainte de culcare perturbă ciclurile naturale de somn.

CITEȘTE ȘI: Combate insomnia fără efecte secundare! Cinci remedii naturale care îți asigură un somn odihnitor

Cum să adormi rapid: Cu o oră înainte de culcare

Folosirea oricărui dispozitiv electronic înainte de culcare poate provoca insomnie. Cea mai bună opțiune înainte de culcare este o carte cu o intrigă calmă, neinteresantă sau (dacă aveți un telefon – ca sedativ) vizionarea de videoclipuri neutre, monotone, fără sunet – cum ar fi cele care arată cum să pregătiți deserturi și să decorați prăjituri.

Încercați, de asemenea, să difuzați uleiuri esențiale calmante (cum ar fi lavanda) în camera în care dormiți, dar aveți grijă la doze și citiți contraindicațiile, recpmandă actualno.com.

Comentarii: