SANATATE

Cum să scapi de durerea în gât fără medicamente: Remediile naturale care au efect antiinflamator și antimicrobian

awanderingfoodie.com

Durerea de gât poate apărea în orice moment și este cauzată de mai multe motive. Unele dureri de gât se pot datora unei infecții bacteriene, sau streptococului în gât, iar altele sunt infecții virale.

Oricum ar fi, durerile de gât sunt foarte contagioase și este important să abordați problema imediat ce apar simptomele. Din fericire, există remedii naturale pentru durerile de gât pe care le puteți folosi acasă și care nu necesită o rețetă de antibiotice pentru a face față problemelor legate de durerile de gât.

Miere crudă

Mierea crudă are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene care pot ajuta la tratarea afecțiunilor respiratorii, cum ar fi durerile în gât. Poate calma în mod natural gâtul și ușura umflăturile. Alte beneficii ale mierii crude includ capacitatea sa de a reduce secreția de mucus și tusea, care pot fi asociate cu durerea în gât.

Potrivit unei cercetări publicate în Iranian Journal of Basic Medical Sciences, mierea are un efect inhibitor asupra a aproximativ 60 de specii de bacterii, precum și asupra unor specii de ciuperci și viruși. De asemenea, are capacitate antioxidantă datorită unei game largi de compuși, inclusiv fenolici, peptide, acizi organici și enzime.

Adăugați miere crudă în apă caldă sau în ceai, sau amestecați-o cu ulei esențial de lămâie, pentru a crea un remediu cu acțiune rapidă împotriva durerilor în gât.

CITEȘTE ȘI: Durerea în gât, primul semn al infecției respiratorii – Cum previi agravarea simptomelor de răceală sau gripă

Supa de oase

Consumul de bulion de oase vă va ajuta să vă mențineți hidratat, deoarece vă susține sistemul imunitar, astfel încât să vă puteți însănătoși rapid. Ciorbele de oase sunt dense în nutrienți, ușor de digerat, bogate în arome și stimulează vindecarea. Acestea conțin minerale esențiale în forme pe care corpul tău le poate absorbi cu ușurință, inclusiv calciu, magneziu și fosfor.

Potrivit cercetătorilor de la Centrul Medical al Universității din Nebraska, aminoacizii produși la prepararea ciorbelor de pui au redus inflamațiile din sistemul respirator.

Usturoi

Allicina, unul dintre principiile active ale usturoiului proaspăt zdrobit, are o varietate de activități antimicrobiene. S-a constatat că alicina în forma sa pură prezintă activitate antibacteriană împotriva unei game largi de bacterii, inclusiv împotriva tulpinilor multirezistente de E coli. De asemenea, a prezentat activitate antivirală, antifungică și antiparazitară. (9)

Pentru a folosi usturoiul crud ca unul dintre remediile de casă împotriva durerilor de gât, adăugați-l în mâncare pe parcursul zilei sau luați zilnic un supliment de usturoi.

Apă

O hidratare adecvată este cheia pentru a elimina virusul sau bacteria din organism și pentru a vă menține gâtul hidratat. Încercați să beți cel puțin 8 uncii de apă la fiecare două ore. De asemenea, puteți bea apă caldă, fie ea simplă sau cu lămâie, ghimbir sau miere. De fapt, un studiu realizat în 2008 în Marea Britanie a constatat că băuturile calde au oferit o ameliorare imediată și susținută a simptomelor răcelii și gripei comune, inclusiv a durerilor de gât.

Vitamina C

Vitamina C ajută la funcționarea sistemului imunitar și stimulează celulele albe din sânge. În plus, studiile arată că vitamina C scurtează durata simptomelor respiratorii, în special la persoanele supuse la stres fizic. (11) De îndată ce apar semnele unei dureri de gât, luați 1.000 de miligrame de vitamina C pe zi și consumați alimente cu vitamina C, cum ar fi grepfrutul, kiwi, căpșunile, portocalele, varza kale și guava. Dacă vă este dureros să mâncați alimente solide, încercați să consumați în schimb un smoothie.

Zinc

Zincul aduce beneficii sistemului imunitar și are efecte antivirale. Atunci când este administrat timp de cel puțin cinci luni, zincul poate reduce riscul de a vă îmbolnăvi de răceală comună, care este asociată cu dureri în gât. Suplimentarea odată ce vă simțiți deja bolnav poate accelera procesul de vindecare, mai ales când este luat la primul semn de boală.

Cercetările arată că zincul poate interfera cu procesul molecular care face ca mucusul și bacteriile să se acumuleze în pasajele nazale. Datorită încărcăturii sale electrice, zincul ionic are capacitatea de a exercita un efect antiviral prin atașarea la receptorii din celulele epiteliale nazale și blocarea efectelor acestora.

CITEȘTE ȘI: Ce să faci dacă suferi de tuse seacă și durere în gât: Ceaiurile antiinflamatoare, antivirale și emoliente la care poți apela cu încredere

Somnul

Un somn adecvat este de o importanță vitală în depășirea durerilor de gât; de fapt, lipsa somnului poate fi la fel de dăunătoare pentru sănătatea dumneavoastră ca și o alimentație proastă și lipsa exercițiilor fizice. Încercați să dormiți între 9 și 10 ore până când începeți să vă simțiți bine.

Potrivit unei cercetări publicate în Archives of Internal Medicine, calitatea somnului este considerată a fi un predictor important al imunității și al susceptibilității la răceala comună. Picături nazale care conțineau un rinovirus au fost administrate la 153 de bărbați și femei sănătoși.

Participanții și-au evaluat simptomele bolii în fiecare zi, inclusiv durerea în gât, congestia nazală, congestia toracică, durerea sinusurilor și tusea. Datele au arătat că cei care aveau o eficiență mai slabă a somnului și o durată mai scurtă a somnului în săptămânile anterioare expunerii la rinovirus aveau o rezistență mai scăzută la boală.

Comentarii: