NUTRITIE SANATATE

Cum scazi tensiunea arterială fără medicamente: Condimentele la care putem apela cu încredere

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit un nou remediu naturist, cu acțiune asupra sistemului circulator, și nu numai. De altfel, spune aceasta, niciunul dintre leacurile pe care le prezintă nu înlocuiește medicația prescrisă de medicul curant, însă poate să îmbunătățească starea de sănătate și de bine.

”Sunt 150 de grame de ghimbir pe care îl dăm prin răzătoarea mică, un cățel de usturoi, la fel ras, o lingură de oțet, o lingură de miere și o lingură de suc de lămâie.

Amestecăm toată componența asta, o punem la frigider. După 5 zile începem să consumăm din ea și luăm 7 zile. Ne ajunge pentru 7 zile, de 2 ori pe zi, dimineața și seara.

Se ia câte o linguriță, de două ori pe zi. Asta e tot. Este bună pentru hipertensiune arterială. Nu înlocuim medicamentul, doar că ne ajutăm puțin și cu aceasta”, a declarat Lidia Fecioru, la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: De ce trebuie să ții cont când îți măsori tensiunea: 8 factori care afectează procesul de măsurare

Totodată, bioenergoterapeutul a subliniat că ”sunt foarte multe sfaturi pe care nu le-am dat sau rețete foarte multe, sunt tratamente care sunt un adjuvant și de foarte multe ori medicul curant este cel care văzând la o perioadă de timp cum se comportă și tensiunea, și inima și mai schimbă, mai scad din medicație”, adăugat Lidia Fecioru.

Ghimbir cu usturoi, alte beneficii pentru sănătate

Această combinație este realizată din ingrediente care au proprietăți antiinflamatoase și antioxidante, fapt care le paote oferi protecție împotriva bolilor.

Oferă beneficii antiinflamatorii

Unul dintre cele mai cunoscute beneficii atât ale ghimbirului, cât și ale usturoiului este capacitatea lor de a diminua inflamația.

Deși răspunsul inflamator al organismului este esențial pentru a vă menține sănătoși, inflamația cronică este legată de progresia multor boli, inclusiv a bolilor de inimă și a anumitor tipuri de cancer.

Poate proteja împotriva deteriorării celulare

Stresul oxidativ apare atunci când există o supraîncărcare de molecule numite specii reactive de oxigen (ROS) care copleșesc apărarea organismului. Sistemul de apărare antioxidant al organismului include enzime antioxidante, cum ar fi superoxid dismutaza și glutation peroxidaza.

Acestea ajută la menținerea nivelului de ROS în echilibru

Cu toate acestea, atunci când acest sistem este copleșit, apare stresul oxidativ, care duce la deteriorarea celulară.

Poate fi benefic pentru sănătatea cognitivă

Consumul regulat de usturoi și ghimbir sau administrarea de suplimente de usturoi și ghimbir poate contribui la protejarea creierului și la îmbunătățirea cogniției.

Unele studii de populație au sugerat că consumul de usturoi poate fi deosebit de util pentru protejarea împotriva tulburărilor cognitive la anumite populații.

CITEȘTE ȘI: Nu te speria de anumite simptome: Efectele secundare ale medicamentelor pentru tensiune arterială

Poate reduce factorii de risc ai bolilor de inimă

Studiile au arătat că usturoiul și ghimbirul au proprietăți puternice de protecție a inimii și pot contribui la reducerea unor factori de risc ai bolilor de inimă, printre care:

  • tensiunea arterială ridicată;
  • colesterolul ridicat;
  • nivelul ridicat al zahărului din sânge.

Poate fi benefic pentru cei cu diabet

Usturoiul și ghimbirul pot ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea altor markeri de sănătate la persoanele cu diabet, mai ales dacă le luați sub formă de suplimente.

Proprietăți anticancerigene potențiale

Unele dovezi sugerează că o dietă bogată în usturoi și ghimbir poate ajuta la protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer. Acest lucru se poate datora concentrației lor de compuși antiinflamatori și antioxidanți care ajută la protejarea împotriva deteriorării celulare.

De exemplu, rezultatele unor studii de populație au sugerat că persoanele care consumă mai mult usturoi în dieta lor sunt mai puțin susceptibile de a dezvolta cancer colorectal, cancer de sân, cancer pulmonar și cancer gastric.

Poate promova un răspuns imunitar sănătos

Usturoiul și ghimbirul au puternice proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, antivirale și antimicrobiene. Astfel, adăugarea lor în dieta dumneavoastră poate ajuta la menținerea sănătății sistemului imunitar, notează Healthline.

Comentarii: