SANATATE

De câte ori pe zi hipertensivii ar trebui să-și măsoare tensiunea arterială

De câte ori pe zi hipertensivii ar trebui să-și măsoare tensiunea arterială. Medicul rus Dr. Nadezhda Chernishova vorbește despre de câte ori pe zi trebuie măsurată tensiunea arterială în caz de hipertensiune arterială.

De câte ori pe zi hipertensivii ar trebui să-și măsoare tensiunea arterială

„Dacă aveți hipertensiune arterială, este mai bine să verificați valorile citite de trei ori pe zi. Dimineața, după ce vă treziți din somn, pe parcursul zilei și seara”, a recomandat medicul specialist.

Potrivit acesteia, monitorizarea acestor indicatori de trei ori pe zi va permite să se stabilească cât de bine acoperă regimul medicamentos antihipertensiv toate orele zilei. Cert este că, uneori, presiunea este constant ridicată dimineața sau seara.

CITEȘTE ȘI: Unde te doare capul atunci când ai tensiunea arterială ridicată?

Ea trebuie măsurată în același timp, de preferință nu imediat după masă, ci la o jumătate de oră după masă, spune terapeutul.

Debutul bolii poate fi stabilit prin cel puțin trei indicatori de control pentru măsurarea presiunii. Dacă observați că valorile sale „sar” pe parcursul zilei, acesta nu este un motiv de panică. Modificările din organism pot apărea ca urmare a unei schimbări de ocupație, de exemplu, activitate viguroasă și somn sau sport și muncă.

În acest caz, indicatorii unei stări normale de bine vor fi cifrele de pe afișajul dispozitivului de măsurare a presiunii de la 100/ 60 la 140/ 90. Dacă presiunea rămâne la 140 în mod constant sau destul de des, acesta este un semn pentru a consulta un medic.

De ce apare hipertensiunea arterială?

Presiunea crește ca reacție la procesele care au loc în interiorul și în exteriorul corpului. Acestea sunt stresul, mediul inconfortabil, nivelul crescut de pericol. În aceste cazuri, în organism se declanșează o reacție de protecție.

Sângele începe să elibereze adrenalină și, ca urmare, ritmul cardiac crește, ceea ce duce la vasoconstricție și contracție musculară. În combinație, reacția organismului afectează creșterea tensiunii arteriale.

Deoarece o persoană nu este imună la suprasolicitare, ea se confruntă adesea cu stresul pe și acest lucru afectează funcționarea organelor. Acest lucru duce la o amenințare directă care este dăunătoare pentru sănătate.

Lipsa regulată de somn, anxietatea, bolile mentale și nervoase pot duce la hipertensiune arterială.

În plus, medicul enumeră cauzele bolii ca fiind:

  • probleme de supraponderabilitate;
  • probleme tiroidiene;
  • lipsa de substanțe organice în organism, inclusiv magneziu;
  • ereditate;

Hipertensiunea îi afectează în principal pe cei care au în familie rude cu această boală. În plus, simptomele pot fi observate la persoanele care duc un stil de viață sedentar și la persoanele care sunt supraponderale.

CITEȘTE ȘI: Vârsta la care ar trebui să începi să îți măsori tensiunea arterială

Dacă suferiți de osteocondroză sau ateroscleroză, hipertensiunea poate fi o consecință a acestora. Există o explicație fiziologică pentru acest lucru. În timpul acestor boli, vasele sunt comprimate și presiunea crește în consecință, potrivit actualno.com.

Comentarii: