SANATATE

De ce apar dureri în partea dreaptă: Posibilele boli ale organelor interne

De ce apar dureri în partea dreaptă: Posibilele boli ale organelor interne. Durerea în partea dreaptă este adesea un semnal al prezenței bolilor organelor interne, dar senzațiile neplăcute pot apărea și la oameni aproape sănătoși. Dacă afecțiunile sunt destul de rare, nu ar trebui să existe niciun motiv de îngrijorare, dar dacă acestea apar în mod regulat, este necesar să consultați un specialist.

De ce apar dureri în partea dreaptă: Posibilele boli ale organelor interne

Vezica biliară

Cel mai adesea, durerea ascuțită în partea dreaptă a abdomenului apare din cauza funcționării defectuoase a vezicii biliare din cauza excesului de bilă din organism. Apariția infecțiilor provoacă inflamații în organ din cauza consumului excesiv de alimente grele, greu de digerat.

Simptomele principale ale colecistitei sunt durerea marcată de arsură în coasta inferioară dreaptă, care se poate retrage adesea în umăr. Pe fondul durerii, se remarcă apariția vărsăturilor și a grețurilor.

Inflamația cronică a vezicii biliare se caracterizează prin durere surdă și îngălbenirea pielii și a sclerozei din cauza disfuncției organului și a formării de calculi biliari în acesta.

CITEȘTE ȘI: Când durerea de inimă ce coboară pe mâna stângă nu înseamnă infarct

Ficat

Cauza durerii din partea dreaptă, sub coaste, este adesea și ficatul. Cea mai frecventă boală este hepatita A, care se poate agrava după ce se consumă alimente și apă de proastă calitate. Pe lângă hepatită, ficatul poate fi afectat de medicamente și de alcool.

Durerea din această zonă este de natură surdă și se resimte în interiorul abdomenului, nu la suprafața acestuia. Durerea în coasta inferioară dreaptă poate apărea după ce se consumă alimente grele și foarte grase

Pancreas

Problemele cu pancreasul devin, de asemenea, o cauză frecventă a durerii în partea dreaptă. Senzațiile de durere sunt ascuțite, se retrag adesea în spate și continuă chiar și în poziție culcată. Ușurarea apare dacă pacientul se așează și se apleacă ușor în față. Pancreatita poate provoca efecte precum greață, vărsături și frisoane severe.

Diagnosticul bolilor abdominale este imposibil fără teste speciale și fără examinarea de către un specialist.

Scapă de durerile abdominale

În multe cazuri, când durerea apare pe partea dreaptă, este necesar să consultați un specialist pentru diagnosticare. Automedicația nu poate decât să înrăutățească starea sau să ofere doar o ușurare temporară.

Pentru a ameliora afecțiunea, este necesar să se urmeze o dietă, să se excludă din alimentație alimentele prăjite, grase, picante, afumate, pentru a reduce sarcina asupra ficatului și pancreasului.

Înainte de diagnostic, este mai bine să includeți în alimentație doar mâncăruri fierte și fierte. De asemenea, este necesar să faceți mai multe plimbări în aer liber, să ieșiți mai des afară și să mergeți pe jos. Nu ridicați greutăți mari în timpul perioadei de durere.

Boala vezicii biliare este adesea tratată cu antibiotice, antispastice și medicamente coleretice Dacă aveți dureri în partea dreaptă, nu trebuie să luați analgezice sau să faceți injecții, mai ales dacă urmează să vizitați un medic.

Pentru diagnosticarea bolilor abdominale, localizarea durerii este foarte importantă. În absența durerii, va fi dificil pentru medic să pună un diagnostic corect.

CITEȘTE ȘI: De ce să nu ignori durerea de încheietură: Poate semnala câteva afecțiuni

Apendicita

Expertul a povestit și despre un alt motiv pentru astfel de dureri Apendicita este o inflamație a creșterii peritoneale a intestinului. Aceasta apare acut, necesitând o intervenție chirurgicală urgentă. Pacientul se plânge de dureri ascuțite în abdomen, greață, pot exista vărsături.

Durerea este ameliorată prin culcarea pe partea dreaptă, durerea apărând la început în apropierea buricului. Dacă ajutorul nu este acordat la timp, este posibil un deznodământ fatal. La copiii cu vârsta sub 3 ani, nu apare aproape niciodată. Mai des – la bărbații de vârstă mijlocie.

Apendicita poate fi confundată cu ulcerul peptic, pancreatita, obstrucția intestinală, colica renală, ruptura ovarului și sarcina ectopică. Firește, diagnosticul trebuie să fie făcut de un medic.

În toate cazurile, este necesar să se apeleze la o ambulanță. Până la sosirea acestora, trebuie:

1. Nu mâncați și nu beți;

2. Nu luați analgezice;

3. Nu folosiți un tampon de încălzire, căldură uscată, comprese pe abdomen;

4. Nu beți laxative și agenți antimicrobieni, nu faceți clisme.

Merită să ne amintim că apendicita se inflamează întotdeauna după o masă mare, când se mănâncă prea mult, potrivit actualno.com. Atacul are loc seara sau noaptea, foarte rar – dimineața devreme. Tratamentul este doar chirurgical, necesitând întotdeauna spitalizare.

Comentarii: