NUTRITIE

De ce este bine să pui COAJA de pepene verde în salată/ TRUCURI ÎN BUCĂTĂRIE

Foto: Pinterest.com

Nu trebuie să mai arunci coaja pepenelui verde! Este plină de substanțe nutritive care aduc beneficii organismului.

CITEȘTE ȘI: Delicios şi sănătos: Băutura răcoritoare pe bază de pepene. O prepari în 5 minute/ REŢETĂ

Potrivit specialiștilor, aproximativ 95 % din valoarea nutritivă a pepenelui verde se află în coajă. Aceasta conține vitamine precum vitamina A, vitamina B6 și vitamina C. De asemenea, este o sursă importantă de potasiu, zinc și magneziu. În plus, conține licopen, care este o substanță antioxidantă puternică ce ține multe boli la distanță. Tocmai de aceea multe persoane includ coaja pepenelui în diferite feluri de mâncare.

În coaja pepenelui verde se găsesc fibre care te ajută să scapi mai ușor de kilogramele în plus. Mai mult decât atât, este o sursă importantă de citrulină, care ajută la creșterea masei musculare. De asemenea, are rolul de a întări sistemul imunitar, de a reduce anxietatea și de a te scăpa de retenția de apă.

CITEȘTE ȘI: Salată de pepene roșu și brânză feta / REȚETE DE VARĂ

Coaja pepenelui verde poate fi inclusă în salate. Ai nevoie de o bucată de 5 cm. Tot ce trebuie să faci este să o dai pe răzătoare, după care să o amesteci cu restul ingredientelor din care faci salata. Astfel vei obține o salată hrănitoare. Gustul acesteia nu va fi schimbat de coaja de pepene.

Foto: Pinterest.com

Așadar, în loc să arunci coaja pepenelui, ai putea să o incluzi în anumite feluri de mâncare. Gustul nu va fi modificat, iar corpul tău va beneficia de substanțele nutritive care se găsesc în acel ingredient.

CITEȘTE ȘI: Pepene rotund sau pepene alungit? Care e diferența și cum îi alegi pe cei mai dulci

Așa cum am spus, nu ai nevoie decât de o bucată mică pe care să o dai pe răzătoare. Iar rezultatele se vor simți la nivelul întregului organsim. Acum, când urmează sezonul pepenilor, ai putea încerca și tu această rețetă.

Comentarii: