FRUMUSETE

Retenția de apă. Remediile naturale pentru combaterea ei

Foto: Pinterest.com

Retenția de lichide,cunoscută în termeni medicali sub denumirea de edem, se manifestă îndeosebi la nivelul mâinilor și al picioarelor. Este cauzată de o multitudine de factori, în special de consumul ridicat de sare, de circulația deficitară la nivelul membrelor, de stres, de sarcină, de afecțiuni cardiovasculare, boli ale ficatului sau dereglări hormonale.

Din fericire, există câteva remedii împotriva ei:

Ceaiul de păpădie

Un studiu publicat în 2009 în Jurnalul de Medicină Alternativă a relevat faptul că mușețelul are efect diuretic. Are în componența sa mult potasiu care ajută la înlăturarea excesului de sodiu din organism. Pune o lingură de flori de mușețel într-o cană cu apă fierbinte și las-o la infuzat 10 minute. Strecoară și bea câte o cană de 3 ori pe zi.

De ce VERIGHETA se poartă pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi?

Machiajul pentru PLEOAPE CĂZUTE. Are efectele unui adevărat lifting

Adormi greu? Te trezești noaptea? Iată la ce boli GRAVE ești expus/ STUDIU

Ceai de pătrunjel

Nu este doar un bun condiment,ci și un excelent diuretic. Îl poți consuma fie sub formă de ceai,punând la infuzat într-o cană cu apă fierbinte o mână de pătrunjel uscat,fie sub formă de cocktail,amestecând în blender o mână de pătrunjel proaspăt cu sucul de la o lămâie stoarsă și 250 ml de apă.

Foto: Pinterest.com

Sarea Epsom

Ajută la drenarea excesului de lichide din organism,precum și a toxinelor,relaxând mușchii. Pune 2 căni de sare epsom într-o cadă cu apă caldă și relaxează-te 15 minute. Repetă tratamentul de 3 ori pe săptămână.

Suc de merișoare

Este un alt remediu extrem de eficient împotriva retenției de apă,fiind o sursă de minerale,cum ar fi magneziu,potasiu și calciu care mențin nivelul optim de lichide din organism. Este recomandat să bei o cană de suc de merișoare,proaspăt stors,în fiecare zi.

De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?

Cum ne ajută VINUL ROȘU să NU ne îngrășăm

Te ung pe… stomac! Uite ce să bei ÎNAINTEA unei mese copioase

Suc de lămâie

Un tratament alternativ la îndemâna oricui. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 2 linguri de suc de lămâie într-o cană cu apă caldă. Poți adăuga și o linguriță de miere. Bea câte o cană zilnic până la dispariția simptomelor.

Foto: Pinterest.com

Comentarii: