REVIEW

De ce nu ar trebui să ne folosim telefonul în timp ce mâncăm? – Avertismentul medicului

Mulți dintre noi avem obiceiul de a citi știrile pe telefon sau de a ne verifica e-mailul în timp ce mâncăm.

Medicul rus Dr. Sergey Agapkin a dezvăluit care este cea mai importantă regulă care trebuie respectată în timpul fiecărei mese.

El a declarat că ar trebui să ne abținem de la utilizarea telefoanelor și a altor gadgeturi în timpul mesei.

CITEȘTE ȘI: Acestea sunt cele 6 alimente care ne dăunează creierului și ne fac mai proști

Supraalimentare

Potrivit specialistului, vizionarea știrilor sau a filmelor în timp ce mâncăm este dăunătoare. Dr. Agapkin este ferm convins că acest obicei poate duce la supraalimentare. În acest caz, o persoană nu acordă atenție semnalelor creierului privind foamea și sațietatea, deoarece este ocupată, de exemplu, să citească articole sau să se uite la filmul preferat.

În același timp, o persoană poate experimenta diverse sentimente, de exemplu, anxietate. Dar, în timp ce se uită la telefon, nu este în măsură să „captureze” astfel de senzații.

În plus, creierul nu are timp să primească informații despre cantitatea de mâncare consumată, ceea ce înseamnă că probabilitatea unor probleme digestive este ridicată.

CITEȘTE ȘI: Doctorii turci: Luați o lingură de acest amestec înainte de culcare pentru un somn sănătos și imunitate de fier

Concentrarea pe senzația de sațietate ajută la menținerea siluetei, precum și la evitarea mâncării în exces.

De asemenea, pentru a menține o greutate sănătoasă, este necesar, pe lângă o alimentație adecvată, să ne concentrăm pe activitatea fizică.

Comentarii: