NUTRITIE SANATATE

De ce să mănânci usturoi și miere dimineața: Metabolismul este stimulat și scade colesterolul

awanderingfoodie.com

O minte sănătoasă într-un corp sănătos ar trebui să fie deviza tuturor, pentru a ne feri de o serie de afecțiuni. Printre cele mai puternice remedii naturale se numără usturoiul și mierea. Consumându-le dimineața, produc adevărate miracole în organism.

Beneficiile usturoiului

Consumând usturoi des, te poți proteja împotriva bolilor de zi cu zi. Concluziile acestui experiment efectuat in-vivo, publicat în revista științifică Journal of Immunology Research, sunt categorice: usturoiul protejează sistemul imunitar datorită mecanismelor terapeutice, scrie dcmedical.ro.

CITEȘTE ȘI: Începe ziua cu un pahar de apă caldă cu miere! Combate infecțiile în gât și stimulează sistemul imunitar

Usturoiul, un aliat în curele de slăbire

Datorită acțiunii sale de stimulare a metabolismului, usturoiul luptă împotriva kilogramelor în plus. Conform acestui experiment științific, usturoiul declanșează un efect termogen care reduce expresia genelor implicate în adipogeneză, și anume crearea de celule adipoase.

Usturoiul face minuni pentru păr

Părul rar și lipsit de volum poate fi cauza multor complexe. De aceea este important să ai o dietă adaptată. Iar usturoiul este unul dintre alimentele care trebuie consumate, deoarece stimulează creșterea părului datorită compoziției sale de acid silicic, un element esențial pentru rezistența și strălucirea părului, după cum reiese din acest studiu.

Beneficiile mierii

Scade colesterolul

Știai că mierea te poate proteja împotriva bolilor cardiovasculare și reduce nivelul de LDL, denumirea științifică a colesterolului rău?

O mină de nutrienți

Mierea conține calciu, sodiu, potasiu, fier, cupru și mangan.

Consumă mierea și usturoiul sub forma unei băuturi naturale, cu efecte miraculoase.

CITEȘTE ȘI: Ţine virusurile la distanţă! Efectele unui căţel de usturoi consumat dimineaţa

Ingrediente:

  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • sucul unei lămâi
  • 2 linguri de miere
  • 1 pahar cu apă filtrată

Pregătire:

Pune ingredientele într-un blender și amestecă bine. Lasă băutura să stea la frigider timp de 30 de minute. Pentru cele mai bune efecte, băutura trebuie consumată pe stomacul gol, timp de șapte zile.

Comentarii: