LIFESTYLE

Decizia controversată a Primăriei din ROMA în privința iluminatului stradal

 

Primăria Romei investeşte câteva milioane de euro într-un program de iluminat public cu leduri, ecologic şi economic, cum susțin reprezentanții autorităților, care ”va distruge farmecul romantic” al Romei, potrivit unei părți a locuitorilor acestui oraș.

Acea, compania care asigură electricitatea în Roma, spune că noul sistem de iluminat public, care va deveni complet operaţional până în această vară, va ameliora vizibilitatea şi gradul de securitate în cartierele oraşului, în timp ce va oferi municipalităţii posibilitatea de a face economii de fonduri.

Este un pas mare în ceea ce priveşte progresul tehnologic şi eficienţa energetic, susțin autoritățile

Cu o investiţie de aproximativ 50 de milioane de euro, Primăria din Roma, condusă de reprezentanţi ai formaţiunii politice anti-sistem Mişcarea 5 Stele, va obţine o economie de 260 de milioane de euro pe parcursul următorilor 10 ani, a declarat Paolo Fioroni, directorul departamentului de iluminat public din compania Acea.

Cele mai frumoase ROCHII DE MIREASĂ. Ce noutăți aduce 2017?

Cum RECUNOȘTI o geantă CONTRAFĂCUTĂ

Cum să porți ACEEAȘI pereche de blugi în 3 STILURI DIFERITE

În aceeaşi perioadă, noul sistem de leduri va duce la o scădere a emisiilor de dioxid de carbon cu 350.000 de tone, iar consumul de petrol va scădea cu 180.000 de tone, a spus Paolo Fioroni.

Totul despre SEX-APPEAL și cum poți să fii SEXY

Cele mai frumoase modele de ROCHII ale PRIMĂVERII 2017

După Brexit, o nouă polemică zguduie societatea. VEZI de ce la a pornit totul!

DIETA SECRETĂ cu ajutorul căreia Gabriela Firea a slăbit 20 kg în 3 luni

Nu toţi rezidenţii au apreciat noua iniţiativă, deşi aceasta este ecologistă şi mai puţin costisitoare

Cu toate acestea, unii dintre locuitorii ”Cetății Eterne” sunt nemulţumiţi de această iniţiativă, deoarece nu doresc să renunţe la tradiţionalele felinare cu sodiu, care emit o lumină mai puţin intensă, într-o nuanţă de galben palid, informează Reuters preluat de News.ro

”Acestă lumină de leduri este cu adevărat strălucitoare, cu adevărat albastră, ai impresia că e o lumină de spital”, a spus Monica Larner, o femeie americană care locuieşte în centrul istoric al Romei. Ea spune că a fost şocată atunci când a aflat că vechile becuri au fost înlocuite în cartierul ei într-o singură noapte, fără ca rezidenţii să primească o înştiinţare în acest sens.

Alţi locuitori se tem că iluminatul cu leduri ”va distruge farmecul romantic” al Romei.

În schimb, există și locuitori care au apreciat măsura luată de municipalitate. ”Sunt mai mult decât bucuros. E mai multă lumină în această zonă şi, mai presus de orice, se obţine o economie de energie importantă. Era şi timpul!”, a spus Luca Candolo, proprietarul unui magazin din centrul Romei.

În contextul în care modificarea sistemului de iluminat public este în plină desfăşurare, piaţetele din centrul Romei sunt în prezent iluminate atât de vechile felinare cu becuri tradiţionale, încastrate în abajururi vintage, cât şi de felinare cu leduri moderne.

Foto: Pinterest.comTelegraph.co.uk

Comentarii: