MODA

Cum RECUNOȘTI o geantă CONTRAFĂCUTĂ

Mereu vedem genți, de mână, de măr sau atât de comodele plicuri, cu diferite nume de designeri scrise pe ele, în tot felul de culori, forme și diverse materiale. Le admirăm pe stradă sau la prietenele noastre și ne dorim și noi să avem măcar una… Însă de câte ori nu am fost tentate să achiziționăm vreuna gândindu-ne că facem vreo mare afacere și, totuși, ne-am oprit, conștientizând că ar putea fi un produs contrafăcut. Sau, de câte ori nu v-ați luat un astfel de chilipir crezând că geanta este originală și când v-ați uitat cu atenție ați descoperit că de fapt este un simplu produs contrafăcut, un fake. Trist, nu-i așa?

Citind rândurile de mai jos, data viitoare, când veți fi pusă în fața unei astfel de alegeri, veți fi mult mai informată despre cum ar trebui să arate o geantă originală. Iată câteva sfaturi date de un expert în domeniu:

1. Poți spune după greutatea unei poșete dacă este originală sau nu?

DA, mai ales dacă este vorba de un model care are incorporate accesorii tip bijuterii.

Produsele contrafăcute substituie materialele, care sunt mai ușoare decât pielea sau materialele prețioase ori semiprețioase.

Adormi greu? Te trezești noaptea? Iată la ce boli GRAVE ești expus/ STUDIU

Stai mult la CALCULATOR? Iată ce posturi trebuie să eviți!

Unele produse contrafăcute sunt foarte bine lucrate, folosesc chiar și materiale identice cu ale firmei originale, așa că acesta nu este singurul lucru după care va trebui să vă uitați dacă vreți să achiziționați o geantă originală.

Specialiștii știu deja că fiecare brand are o greutate standard a poșetelor.

2. Ce poate spune cusătura despre poșetă?

Neapărat uitați-vă cu atenție la cusătura genții, aceasta spune multe despre calitatea și provenineța ei.

O cusătură neuniformă sau înclinată este un semn clar al unui produs contrafăcut. Fiecare brand are un gen de cusătură, care este imediat recunoscută de către cunoscători. De exemplu,  în cazul genților Hermes, cusăturile sunt lucrate manual în stilul ”piqures sellier”.

DIETA SECRETĂ cu ajutorul căreia Gabriela Firea a slăbit 20 kg în 3 luni

Totul despre SEX-APPEAL și cum poți să fii SEXY

Așadar, autenticitatea poate fi confirmată de cusături. Este bine să luați în considerare faptul că unii producători de produse contrafăcute pot imita foarte bine stilul ”piqures sellier”, dar niciodată precum un artizan ca Hermes.

3. Ce se întâmplă dacă nu cunoașteți cusăturile? Sunt și alte forme de recunoaștere a unui produs original?

DA, logo-ul brandului este de multe ori trecut cu vederea de către cei care produc produsele contrafăcute. Fiecare logo al unui brand include anumite detalii, careîl diferențiază, care îi oferă practic imaginea, pentru a putea fi recunoscut un produs original.

De exemplu, dacă materialul este din piele (deși nu toate gențile marilor case de design sunt din piele), atunci produsul ar trebui să aibă exact textura pielii, să nu fie lipicioasă, ar trebui să fie suplă, să miroasă a piele și nu a plastic. Dacă geanta are un material lipicios, care miroase de la o poștă a plastic, sunteți clar în fața unui produs contrafăcut.

După Brexit, o nouă polemică zguduie societatea. VEZI de ce la a pornit totul!

Antidoturi naturale pentru dezechilibrele hormonale

De asemenea, mai puteți observa dacă geanta a fost vopsită doar la suprafață sau nu. Dacă în interiorul cusăturii, pe urma de ac, puteți observa o altă culoare decât culoarea de suprafață a poșetei, atunci mai mult ca sigur că a fost vopsită și este un semn clar de contrafacere.

În ceea ce privește căptușelile, acestea uneori sunt din caelași material ca exteriorul, alte ori din materiale diferite. În ambele cazuri, cu siguranță, nu este folosit un material ieftin, pentru o geantă originală. Producătorul original își respectă prea mul tprodusul pentru a face rabat la calitatea interiorului.

ASTA nu o știai! De ce este OBLIGATORIU ca morții să fie îngropați la 2 metri sub pământ

A făcut-o LATĂ! Cum s-a prezentat premierul Grindeanu la întâlnirea cu Prințul Charles

O poșetă de calitate are o căptușeală din piele întoarsă sau dintr-o pânză bună, nici într-un caz nu ar trebui să vedem ațe care atârnă sau cusături inestetice.

4. Ce faceți dacă produsul este foarte bine contrafăcut?

sursa foto:Vestiaire Collective

Anumite produse sunt atât de bine contrafăcute încât pun în dificultate chiar și persoane experimentate. Există însă companii specializate, care recunosc o poșetă originală. Unii dintre ei pot identifica acest lucru, chiar și dintr-o fotografie. Totuși identificarea după o fotografie poate fi complicată, de aceea sfatul nostru este să mergeți direct la sursa sigură.

Foto: Vestiaire Collective

Comentarii: