LIFESTYLE

Dezvăluirea celebrului Gordon Ramsay: Cum să pregătești prânzul perfect de Crăciun

Toată lumea are micile ei trucuri pentru a crea meniul perfect pentru masa de Crăciun.

De la sărmăluțe, la carnea de curcan, sunt atâtea moduri de a pregăti una din cele mai importante mese ale anului. Cu ajutorul Radio Times am ales să vedem ce ne recomandă celebrul chef Gordon Ramsey.

Sfaturile lui Gordon Ramsay pentru a avea masa perfectă de Crăciun

“Mai întâi de toate, cel mai important lucru este să vă hotărâți la ce oră vreți să serviți mesele în ziua de Crăciun. Nu trebuie să fie bătută în cuie ora  la care să mâncați, ci doar să aveți în minte orele aproximative.

Eu prefer să servesc micul dejun mai târziu, iar masa de prânz să fie mai după-masa pe la ora 16-17,00.

CITEȘTE ȘI: Alimentele indicate bărbaților de PESTE 50 de ani

Ce NU știai despre ciupercile champignon din supermarketuri

Legumele – morcovii, cartofii – pot fi albite (n.r. fierte pentru puțin timp apoi scufundate în gheață) cu o zi înainte, deoarece îți va lua cam 45 de minute pentru a le coace. Dacă algeți carnea de curcan pentru masa de Crăciun, secretul constă în a lăsa friptura să se odihnească. Dacă curcanul e băgat în cuptor la ora 8 dimineața și e scos la 11,30-12,00 ziua, întoarce-l cu susul în jos și lasă-l să stea așa. Apoi, dacă ai ales să faci sosul cu câteva zile înainte, poți adăuga sucul de la carnea gătită. În felul acesta ai o zi mai puțin stresantă.”

Oare Gordon Ramsay gătește în ziua de Crăciun?

“Când copiii mei aveau trei, patru și cinci ani am cumpărat câte un curcan pentru fiecare. Și asta pentru ca ei să înțeleagă că trebuiau  să pregătească pasărea, să urmărească coacerea ei, să o condimenteze și să o gătească binențeles. Acum că ei sunt adolescenți, știu cum să gătească nu doar micul dejun, ci și masa de prânz, să creeze o masă elaborată,” explică Gordon.

CITEȘTE ȘI: Cum recunoști carnea de pui PROASPĂTĂ din supermarket

Cum alegem CEL MAI BUN peşte din magazinele din România

“Am această mică divizie perfectă care funcționează sistematic din Ajunul Crăciunului până de Boxing Day (n.r. sărbătoare specific britanică pe 26 decembrie). Nu vreau să aștept până voi avea 70 sau 80 de ani pentru a fi hrănit de copiii mei printr-un tub. Vreau să fiu hrănit acum.”

În dimineața de Crăciun Gordon Ramsay preferă să mănânce o omletă pregătită de soția lui, Tana și somon afumat. Iar pentru masa de prânz, servită mai târziu, preferă mușchi de vită Wellington, lăsând friptura de curcan pentru a doua zi de Crăciun.

Comentarii: