SANATATE

Dezvăluirile unui medic chinez: Ce boală aveau în comun jumătate din pacienții morți de coronavirus

scmp.com

Sunt peste 10.000 de decese la nivel mondial din cauza pandemiei de coronavirus, iar specialiştii în sănătate spun că în continuare cele mai vulnerabile persoane sunt cele trecute de 65 de ani. Potrivit studiilor făcute, bărbaţii fumători, care au şi alte probleme de sănătate sunt cei mai predispuşi în a dezvolta forme severe ale bolii provocate de Covid-19. Cea mai periculoasă boală, susţine un medic din China, este hipertensiunea.

Tensiune arterială crescută

Medicul de origine chineză Du Bin susţine că jumătate din persoanele decedate în urma infectării cu noul tip de coronavirus sufereau de tensiunea arterială crescută. Bolile cronice, aşadar, vârsta şi fumatul sunt principalele caracteristici ale persoanelor care, odată infectate cu Covid-19, fac complicaţii.

CITEȘTE ȘI: Ritualul lui Raed Arafat! Cum se protejează de coronavirus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Pacienţii care suferă de hipertensiune, cei mai expuşi pericolului de deces

„Chiar dacă nu există un cercetare publicată la acest moment, am observat că tensiunea arterială crescută a fost un factor major de risc implicat în agravarea stării de sănătate a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19”, a declarat medicul pentru Bloomberg, citat de csid.ro.

Medicul este de părere că medicamentele nu sunt suficiente în cazul pacienţilor în stare severă.

„Experienţa anterioară cu SARS, de acum 17 ani, ne-a demonstrat că majoritatea pacienţilor se pot vindeca fără niciun fel de tratament antiviral. Cred că nici în cazul COVID-19 nu se pune problema unui medicament-minune. Trebuie să se concentrăm toate eforturile asupra pacienţilor critici, cu afecţiuni preexistente, care prezintă cel mai mare risc de complicaţii, şi să facem totul pentru a-i ţine în viaţă”, adaugă specialistul.

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă în corpul unei persoane care a fost declarată vindecată de coronavirus?/ STUDIU

Covid-19 nu reapare! Testele care ies ulterior pozitive sunt, de cele mai multe ori, greşite

„Cel mai probabil, testele care ies din nou pozitive sunt efectuate greşit, există şi situaţii când acestea provin de la producători diferiţi şi pot fi de calitate îndoielnică. Odată ce un pacient s-a infectat, organismul acestuia creează anticorpi care îl pot proteja, chiar dacă nu permanent, pe termen scurt şi mediu împotriva reinfectării”, concluzionează medicul.

Comentarii: