NUTRITIE

Secretul cartofilor prăjiți crocanți la suprafață și moi în interior/ REȚETĂ

foodstory.stirileprotv.ro

Crocanti la suprafata si moi in interior. Cu aroma de boia si ceapa prajita. Cartofii se prepara intr-o multime de modalitati insa noi am aflat retetele celor mai apreciati cartofi prajiti, care nu sunt deloc atat se simplu si usor de preparat precum pare. Iata retetele pe care multi bucatari le tin secrete.

Pentru cartofii prajiti, simpli, pune mai intai cartofii la fiert. Cand sunt aproape gata, scoate-i si lasa-i sa se scurga foarte bine. Prajeste-i apoi in baie de ulei, insa nu adauga multi odata, recomandă acasa.ro. Prajeste-i la foc mare astfel incat sa devina crocanti si rumeniti la suprafata. Scoate-i pe un prosop de bucatarie, din hartie, pentru a absorbi excesul de ulei, apoi adauga-i intr-un castron si asezoneaza-i cu sare si piper.

CITEȘTE ȘI: Cartofii prăjiți pot fi buni și reîncălziți. Metoda prin care redevin crocanți

Sau puteți încerca o altă variantă de cartofi, cu usturoi și ceapă. Dacă tot stăm în casă, putem mânca liniștiți usturoi, fără să ne mai punem problema mirosului.

Cartofi la ceaun, cu usturoi si ceapa

Ai nevoie de:

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml ulei pentru prajit
  • ½ lingurita de sare
  • ¼ lingurita piper macinat
  • ¼ lingurita boia de ardei dulce

Curata carofii si taie-i ca pentru prajit, dupa preferinta: pai sau mai grosi. Prajeste-i in tuci, pana sunt pe jumatate facuti, apoi scoate-i si lasa-i sa se scurga de uleiul in exces.

Curata ceapa si usturoiul. Taie ceapa julienne si toaca usturoiul marunt.

CITEȘTE ȘI: Medicament natural, uşor de obţinut: Sucul de cartofi vindecă mai multe afecţiuni

Intr-o tigaie cu putin ulei pune la calit ceapa si usturoiul. Amesteca in continuu pana in momentul in care acestea incep sa se rumeneasca. La final adauga cartofii prajiti pe jumatate si prajeste totul, impreuna pana cand acestia sunt bine patrunsi si rumeni la suprafata. Asezoneaza dupa preferinte cu sare, piper si boia de ardei dulce.

thespruceeats.com

Comentarii: