NUTRITIE

Dieta lui Hipocrate: Şi Afrodita, Hera și Atena țineau această cură de slăbire

Foto: Pinterest.com

Se zice că și zeițele țineau cură de slăbire. Afrodita, Hera și Atena se întreceau care mai de care să-și păstreze corpul subțire, ca să placă zeilor… și muritorilor. De-o fi fost sau nu așa, n-avem cum ști exact. Însă grecoaicele din Antichitate țineau la siluetă și îl aveau drept dietolog chiar pe părintele medicinei, Hipocrate.

Vreți să pierdeți în greutate? Umblați goi, dormiți pe un pat tare, nu vă îmbăiați și mâncați doar o dată pe zi! Acesta era sfatul pe care îl dădea părintele medicinei, Hipocrate, obezilor din secolul V î.Hr….

Viața, în Antichitatea Greacă și Romană se baza pe două coordonate: hrana și activitatea fizică. Formele rubiconde erau de multe ori semn de bogăție, dar și rotunjimile acestea erau permise până la un prag rezonabil, de acolo mai înainte fiind doar semnul că persoana cu pricina lenevea cam prea mult. Sunt celebre reprezentările banchetelor antice, pe vase de ceramică, în mozaicuri, ca și pe stele funerare.

Cum îți dai seama dacă produsele lactate din magazin conțin ULEI DE PALMIER

Știi CE reprezinta aceste CIFRE pentru organismul tău?

Celebrul medic al Antichității, care a trăti în veacul lui Pericle, este primul care face recomandări de dietă, acelora dintre contemporani care erau nemulțumiți de greutatea lor, scrie antenasatelor.ro.

Foto: Pinterest.com

Hipocrate era de părere, de altfel, că alimentele sunt în primul rând medicamente și că un regim alimentar corect previne alterarea sănătății și/sau e capabil să vindece, prin tratarea dezechilibrelor din organism.

MIRACOLUL din stup: Ce a putut găsi un apicultor deschizând unul dintre stupi!

Unde se fabrică în România pantofii celui mai valoros brand de top din lume / FOTO

Hipocrate credea că omul este format din patru umori: sângele – cald și umed, bila galbenă – cald și uscat, flegma – rece și umedă, bila neagră – rece și uscată. Medicul grec considera că o creștere în greutate poate strica echilibrul dintre aceste 4 elemente, care ne conectează la Cosmos.

Ce regim alimentar și de viață prescria Hipocrate persoanelor obeze?

El își sfătuia pacienții să mănânce doar o dată pe zi – atât cât să aibă energie pentru a munci.

Le recomanda, de asemenea, să mănânce, cu puțin timp înainte de masă, alimente bogate în grăsimi (slănină, untură) sau să bea ulei, pentru ca să ajungă mai ușor la senzație de sațietate.

Când trebuie să renunţi la pâine: Simptomele care îţi arată acest lucru

Anunţ ISTORIC pentru femei: A crescut vârsta la care ating frumuseţea maximă

Cele mai tari remedii împotriva tusei: Vei scăpa imediat de această problemă

Hipocrate mai dădea și alte sugestii celor care își doreau să scadă în greutate: nuditatea – ori măcar să poarte haine puține și subțiri, băi puține și un pat tare. După părerea lui, aceste obiceiuri ar ajuta la consumarea mai rapidă a caloriilor și, deci, la pierderea kilogramelor.

Comentarii: