LIFESTYLE

Drogul ”Zombie” / Avertismentul specialiștilor: consumul de droguri sintetice în România a crescut!

Foto: Facebook.com

Drogul ”Zombie” a ajuns în atenția Avocatului Poporului. Instituția s-a sesizat din oficiu referitor la situaţia a numeroşi tineri surprinşi prăbuşiţi pe străzile mai multor orașe sub influenţa putericului drog.

CITEȘTE ȘI: Legea BACȘIȘULUI în lume: reguli, procente și unde nu trebuie să-l dai

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu referitor la situaţia a numeroşi tineri surprinşi prăbuşiţi pe străzile mai multor orașe sub influenţa drogului “Zombie”. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor, , transmite news.ro.

Imaginile surprinse cu mai mulţi tineri care par a fi sub influenţa drogurilor şi care zac prăbuşiţi pe trotuare şi prin parcuri, tineri despre care presa relatează că au ajuns, în cele din urmă, în stare gravă, la spital, au făcut înconjurul internetului.

Foto: Facebook.com

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu

Victor Ciorbea s-a sesizat din oficiu, după ce a văzut în presă imagini cu tineri aflați sunt efectul unor substanțe periculoase. Este posibil ca ulterior Avocatul Poporului să extindă ancheta asupra întregului fenomen al consumului de droguri sintetice (despre care specialiștii avertizează că nu a dispărut, ci, dimpotrivă, că s-a amplificat), a anunțat la RFI Victor Ciobea:

Am văzut în cazul acesta, acele imagini înfiorătoare, cum titrau chiar unii coolegi de-ai dumneavoastră de la Câmpia Turzii, „tineri drogați în agonie pe străzile orașului”. Alții titrau „drogul Zombie face ravagii la Câmpia Turzii”. Prezentau situații alarmante la nivelul orașului, unde ar fi pătruns în rândul tinerilor un drog de mare risc pe care îl numeau „Zombie”. Erau mulți tineri care păreau a fi sub influența unor droguri extrem de puternice și care zăceau prăbușiți pe trotuare sau prin parcurile localității, tineri despre care presa a relatat că au ajuns, în cale din urmă, în stare gravă la spital. În aceste condiții am solicitat imediat informații. Urmează să le primim de la mai multe autorități. De asemenea, am sesizat Agenția Națională Antidrog ca să ne comunice în ce măsură există un astfel de fenomen la nivel național.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! Vegetarienele riscă să nască copii predispuși la dependența de droguri /STUDIU

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor.

”Zombie” – efecte paranoice, vărsături, halucinații, chiar deces

Conform sursei citate, mass-media a prezentat, în 19 septembrie, o situaţie alarmantă existentă în oraşul Câmpia Turzii, unde a pătruns în rândul tinerilor un drog de mare risc, denumit „Zombie”. Imaginile surprinse arată mai mulţi tineri care par a fi sub influenţa drogurilor şi care zac prăbuşiţi pe trotuare şi prin parcurile localităţii, tineri despre care presa a relatat că au ajuns, în cele din urmă, în stare gravă, la spital. Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate au declanşat o anchetă cu privire la această situaţie.

Din primele rezultate, se pare că a rezultat că tinerii ar fi consumat un drog nou introdus pe piaţa consumatorilor de droguri din România, extrem de periculos, denumit sugestiv „Zombie”.

CITEȘTE ȘI: Cel mai ciudat nume de îngheţată: A fost botezată după un celebru baron al drogurilor

”Făcând o minimă cercetare, vedem că, într-adevăr, în Statele Unite au fost mai multe cazuri de consumatori de K2. Un medic de la Universitatea Saint Louis din Missouri prezintă detalii despre acest fenomen în zona respectivă. Un altul, prezintă din New York, unde nivelul a devenit alarmant. Din 2015 s-au înregistrat la spitalul de urgență din New York peste 6.000 de persoane sub influența acestui drog K2. Pe de o parte, cei doi medici subliniază că există o diferență imensă între acest K2 și marijuana, pe de altă parte spun că cei care consumă astfel de droguri se manifestă foarte ciudat, de aici și denumirea de „zombie”. Au efecte paranoice, vărsături, halucinații. Din păcate s-a ajuns chiar la decese.” a mai precizat Avocatul Poporului, conform sursei citate.

Comentarii: