MOMS

ATENȚIE! Vegetarienele riscă să nască copii predispuși la dependența de droguri /STUDIU

Foto: Pinterest.com

Mămicile vegetariene care evitarea consumul de carne în perioada sarcinii crește riscul ca, mai târziu, copiii să devină dependenți de droguri sau alcool, susține un nou studiu. Explicația o reprezintă lipsa vitaminei B12 din dietă necesară dezvoltării fătului.

Studiul condus de Institutul Național pentru Abuzul de Droguri și Alcool din Marea Britanie a arătat că adolescenții ale căror mame au urmat o dietă vegetariană în perioada sarcinii sunt mai predispuși să facă abuz de substanțe interzise.

Boala de care suferă Ducesa de Cambridge. 1% dintre gravide sunt afectate și poate fi mortală

La 80 de ani, e campioană la culturism! Cum arată cea mai ”TARE” femeie din lume

Care sunt cele mai sănătoase fructe și legume de toamnă

Însă, este nevoie de efectuarea mai multor studii pentru a stabili cu exactitate legătura dintre dietă și consumul de droguri și alcool.

Foto: Pinterest.com

Studiul publicat în revista Alcoholism: Clinical and Experimental Research a analizat obiceiurile a aproximativ 15.000 de copii născuți în 1991 și 1992 în orașul Bristol.

Lucrurile mai puțin ȘTIUTE despre frunzele de dafin

Care sunt SINGURELE vitamine de care ai nevoie în fiecare zi

Cercetătorii au analizat stilul de viață al adolescenților și au descoperit că obiceiurile alimentare ale mamei din timpul sarcinii influențează predispoziția copiilor spre droguri și alcool.

Specialiștii recomandă mamelor vegetariene să completeze necesarul de vitamina B12 cu alte alimente sau suplimente, notează independent.co.uk.

Cea mai bogată femeie din România și-a părăsit insula privată şi își face fabrică în Dâmboviţa

Cele mai restrictive locuri în care să NU te duci dacă ÎȚI PLACE să mănânci, bei şi să fumezi

Ai o circulaţie proastă a sângelui? Iată cele mai bune remedii de vindecare

Principalul autor al studiului, dr. Joseph Hibbeln, a spus că, în timp ce femeile sunt deseori sfătuite să își reducă consumul de carne, acest lucru poate provoca deficiențe nutriționale care pot afecta dezvoltarea creierului copilului.

Comentarii: