LIFESTYLE

Cea mai bogată femeie din România și-a părăsit insula privată şi își face fabrică în Dâmboviţa

Foto: Pinterest.com

Veroniki Holding, cu investiţii de peste 400 de milioane de euro în ultimii zece ani în Europa, şi-a anunţat intrarea pe piaţa de ambalaje din materiale reciclabile din România. Compania a deschis o fabrică în comuna Conteşti, judeţul Dâmboviţa. Evenimentul a avut loc în prezenţa Danielei Veronica Guşă de Drăgan, preşedintele Veroniki Holding, a CEO-ului Veroniki Holding, Christos Christofides,şi a CEO-ului Multivac, Hans Joachim Boeksegers.

Veroniki Holding a fost creat în 2010 de către Veronica Guşă de Drăgan, ca structură unică de coordonare a Grupului Drăgan, operativ din 1948, an în care Iosif Constantin Drăgan a constituit societatea Butan Gas.

Investiţia, în valoare de peste 10 de milioane de euro, extinde domeniul de activitate al grupului, prin producţia de ambalaje tip r-PET pentru industria alimentară din România, informează Mediafax.

Potrivit informaţiilor anterioare ale Business Magazin, cea mai bogată femeie din România, unica fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, are o avere de circa 700 de milioane de euro.

Foto: Mediafax.ro

Veronica Guşă de Drăgan a absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi a început să lucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, cel care a înfiinţat grupul Butan Gas.

Ți se face DES pielea ”de găină”? Ce AFECȚIUNE poți avea

Ce-şi doresc bărbaţii: Şapte moduri prin care-ţi poţi satisface partenerul

GREȘELI pe care le faci în pat DUPĂ 30 de ani. Evită-le!

În 2001, omul de afaceri a decis să cedeze conducerea operaţiunilor grupului către soţia sa, Veronica Guşă, care a ocupat de atunci funcţia de preşedinte executiv al ButanGas.

Foto: Revista Flacăra

După decesul soţului ei, în 2008, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unicul acţionar al grupului de firme şi având de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, estimată în prezent la jumătate din valoare, potrivit Forbes.

Lipsa somnului, cauza dezvoltarii timpurii a bolii Alzheimer

Ce reprezintă de fapt PEȘTELE de STICLĂ pus pe mileul de pe TV

Greșeli pe care le faci când aplici DEODORANTUL

Înainte de a muri miliardarul a întemeiat Fundaţia Europeană Dragan, care şi-a deschis filiale în mai multe oraşe din Europa. În România însă nu a putut face acest lucru decât după 1989. Atunci a deschis o şcoală de afaceri şi o universitate cu sedii la Lugoj, oraşul său natal, şi la Braşov. De asemenea, Iosif Constantin Drăgan a finanţat şi crearea celebrului basorelief care-l înfăţişează pe regele dac Decebal, aflat pe malul stâncos al Dunării, aproape de Orşova.

Foto: Instagram.com

La un an de la decesul soţului, ea a decis să mute tot businessul de familie într-o nouă structură, denumită Veroniki Holding SpA. Astfel, pe lângă Butan Gas (grup industrial cu activităţi în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria şi România şi o cifră de afaceri a Butan Gas România estimată la circa 70 de mil. de euro), din grup face parte acum şi Romconstruct Top, companie achiziţionată pentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliştea, Constanţa.

Produsele COSMETICE pe care este bine să le ții în FRIGIDER

IMAGINI SPECTACULOASE! Iată cum traversează râul această bătrânică pentru a merge la cumpărături

Adio PERDELE! Vezi ce se poartă în acest an

Proiectul implementat acolo în urma unei investiţii de circa 44 de milioane de euro ocupă o suprafaţă de 41 de hectare şi a fost finalizat în 2011. Veronica Guşă de Drăgan locuieşte în prezent în Palma de Mallorca (Spania) alături de cei patru copii şi conduce o maşina hibrid de lux.

Foto: Revista Flacăra

Comentarii: