NUTRITIE SANATATE

Efectul vindecător al cafelei: Afecțiunile care sunt influențate de aceasta

healthline.com

Aproximativ 60% dintre adulții consumatori de cafea beau cel puțin o ceașcă de cafea pe zi. Dar chiar și cei mai mulți dintre ei consideră că această băutură este dăunătoare și nu se gândesc la beneficiile reale ale consumului său pentru organismul uman.

Potrivit oamenilor de știință, cafeaua luptă împotriva diabetului de tip 2. Aceștia concluzionează că consumul acesteia poate fi benefic și în cazul anumitor tipuri de cancer. Există cinci boli în care ar trebui să bei cafea, scrie Healthline.

Boli în care cafeaua ajută

Ciroza

Oamenii de știință subliniază că această băutură nu poate vindeca boala. Dar consumul a două cești de cafea pe zi va reduce riscul de ciroză cu până la patruzeci și patru la sută.

CITEȘTE ȘI: Oamenii care beau cafea zilnic au un risc cu 65% mai mic de a face această boală

Diabetul de tip 2

Cafeaua s-a dovedit a fi o modalitate bună de a încetini și de a preveni această boală. Consumul băuturii cofeinizate poate întârzia apariția diabetului.

Bolile de inimă

Bolile de inimă pot fi fatale pentru o persoană și necesită tratament de către medici calificați. Deși beneficiile cafelei nu sunt încă pe deplin dovedite, se poate spune că aceasta combate eficient bolile de inimă.

Cancer

Cercetările în acest domeniu nu sunt încă complete. De aceea, oamenii de știință care au studiat influența cafelei în acest caz iau în considerare următoarele: „Cu adevărat, utilizarea acestei băuturi poate influența pozitiv rezultatul tratamentului împotriva cancerului. Cafeaua poate preveni formarea celulelor canceroase, dar nu uitați că aceasta nu este un remediu pentru cancer”.

CITEȘTE ȘI: Cum să-ți bei cafeaua pentru a-ți întări sistemul imunitar

Boala Parkinson și boala Alzheimer

Cafeaua ajută la prevenirea unor boli precum Alzheimer și Parkinson. În urma a numeroase studii, oamenii de știință au descoperit că consumul a trei cești de cafea pe zi îi poate proteja pe vârstnici de Alzheimer. Dacă persoanele care suferă de boala Parkinson beau cafea, aceasta va ajuta la reducerea simptomelor bolii, potrivit oamenilor de știință.

Comentarii: