NUTRITIE

Faci DEGEABA sport dacă mănânci acest aliment după antrenament

Foto: Pinterest.com

Banana consumată imediat după antrenament te îngraşă, avertizează specialiştii.

Iată mai jos de ce ar fi mai bine să eviţi bananele după ce ai fost la sală, precum și momentul zilei în care e cel mai bine să o mănânci:

Fructele nu trebuie consumate după un antrenament dacă vrei să slăbeşti, atrage atenţia Callum Melly, antrenor personal, citat de publicaţia britanică Daily Mail.

Chiar dacă ne gândim că fructele sunt o alternativă sănătoasă la dulciuri şi că le poţi consuma oricând, se pare că faci o greşeală dacă le mănânci imediat după ce te-ai antrenat.

CITEȘTE ȘI: 

CUM ne motivăm să facem sport? TRUCURILE care chiar funcționează!

Ce ar trebui să mănânci ÎNAINTE și DUPĂ exercițiile fizice

Fructele sunt sănătoase şi furnizează corpului nutrienţi esenţiali, însă poţi să greşeşti cu ele dacă nu le mănânci când trebuie. Nu le consuma niciodată după antrenament dacă vrei să slăbeşti şi evită să le consumi după o masă principală. Este de preferat să le consumi dimineaţa pe stomacul gol, cu 15 minute înainte de un antrenament sau la câteva ore după prânz.

Evită bananele după ce te-ai antrenat!

Bananele sunt adesea consumate după un antrenament sportiv, deoarece se ştie că au un conţinut ridicat de minerale şi asigură saţietate. De aceea, ele sunt preferate de foarte multe persoane după un antrenament. Însă, potrivit unui antrenor personal recunoscut în întreaga lume, trebuie să renunţi la acest obicei dacă vrei să slăbeşti, deoarece bananele consumate după antrenament favorizează depunerea grăsimilor.

În schimb, după antrenament ar fi bine să mănânci orez sau cartofi, recomandă specialistul. El explică faptul că atunci când consumi carbohidraţi, aceştia se depun ca „glicogen pentru muşchi” şi „glicogen pentru ficat”.

CITEȘTE ȘI: Lucruri pe care NU trebuie să le faci în sala de sport, dar cu siguranță le faci…

Fructele consumate după antrenament furnizează glicogen pentru ficat nicidecum pentru muşchi. Glicogenul este o sursă de energie pentru muşchi şi va fi folosit în timpul antrenamentului, iar după aceea trebuie completat cu carbohidraţi cu amidon cum ar fi orezul şi cartofii”, explică antrenorul personal.

Cel mai bun moment să consumi fructele, astfel încât să-ţi furnizeze energie şi să nu fie depozitate ca grăsime, este cu 15 minute înainte de antrenament sau dimineaţa, pe stomacul gol, susţine specialistul.

Comentarii: