LIFESTYLE

Marile greşeli pe care le faci dimineaţa: Îţi strică toată ziua

Foto: Pinterest.com

Marile greşeli pe care le faci dimineaţa au un efect devastator în restul zilei. Practic, din cauza acestora vei avea dificultăţi pe tot parcursul orelor următoare. Specialiştii se arată care sunt acestea şi cum le putem evita pentru a ne uşura viaţa.

 

Ți se întâmplă des să te trezești destul de odihnit și peste zi să te confrunți cu o stare de oboseală inexplicabilă? Asta se datorează anumitor greșeli pe care le faci dimineața.

 

Deși mergi pe ideea că starea de oboseală dimineață este din cauza orelor insuficiente de somn, trebuie să știi că specialiștii de la health24.com vin să contrazică această idee, susținând faptul că anumite obiceiuri și greșeli pe care le faci dimineața sunt responsabile cu starea ta de peste zi.

CITEȘTE ȘI: Cum să cureți RAPID un ou fiert /TRUCURI în BUCĂTĂRIE

Rețete INEDITE de preparare a fructului de AVOCADO

Astfel este necesar să înveți cum să îți dozezi energia de dimineață pentru a avea o zi plină de vitalitate.

Nu te ridici din pat imediat cum a sunat alarma

Alarma de dimineață este primul pas către o nouă zi, iar dacă după ce acesta sună obișnuiești să mai stai câteva minute în pat eventual cu ochii în lumina telefonului sau a televizorului, tu îi transmiți reierului tău semnalul că el este pregătit pentru odihnă nicidecum pentru o nouă zi de muncă.
Iar dacă după ce a sunat alarma o reprogramezi și mai dormi chiar și 10 minute, vei avea parte ulterior de o zi grea și senzația de oboseală te va însoți la tot pasul.

CITEȘTE ȘI: Tipurile de MIERE şi indicaţiile terapeutice pentru fiecare în parteDieta la PESTE 50 de ani. Ce modificări trebuie să faceți

Dacă dimineața te trezești cu o respirație urât mirositoare deși ai grijă de igiena ta orală, nu ai carii și nici tratamente stomatologice în curs, atunci răspunsul este unul singur și anume: nu te hidratezi corespunzător.

Chiar dacă dormi, organismul tău este în continuare activ și printre activitățile sale se află și distribuirea lichidelor în organism.

Astfel că dimineața imediat după ce te-ai trezit este indicat să te speli pe dinți, să îți cureți limba de reziduurile acumulate peste noapte și să te hidratezi cu un pahar de apă la temperatura camerei.

Asigură-te că înainte de a ieși din casă mai bei un pahar de apă pentru a fi hidratat în drum spre muncă.

Nu aștepta niciodată să apară senzația de sete pentru a bea apă.

La sală este indicat să mergi înainte de serviciu

Chiar dacă dimineața ești contracronometru, este bine să știi faptul că exercițiile efectuate dimineața sunt mult mai eficiente și mobilizează mult mai bine corpul pe toată perioada zilei. Și asta datorită oxigenării creierului de la prima oră, și datorită energiei oferite corpului după efectarea exrcițiilor.

În felul acesta corpul tău va beneficia de endorfine, oxigen, substanțe nutritive și vor fi stimulate mai ales inima și plămânii.

De asemenea trebuie punctat faptul că timpul petrecut la birou, mai ales dacă este un spațiu închis și cu foarte multă lumină artificială, senzația de oboseală te va însoți în permanență.

Și asta datorită faptului că lumina lumina soarelui care ajută la scăderea nivelului de melatonină, hormonul somnului lisește cu desăvârșire pe tot parcursul zilei.

Soarele este responsabil cu fixarea vitaminei D și a calciului în organism, lipsa luminii solare clar te va predispune la o stare de oboseală cronică, privându-te de energia necesară. Profită de pauza de masă pentru a ieși afară la aer, la soare atât cât este el și mișcă-te cât de mult posibil.

Comentarii: