NUTRITIE

Cum se prepară cei mai gustoși cartofi prăjiți FĂRĂ ULEI

Cartofii prajiti sunt cel mai popular preparat din lume, estimandu-se ca la nivel mondial se consuma aproximativ 10 kg de cartofi prajiti pe cap de locuitor pe an. Cum era de așteptat, Statele Unite sunt pe primul loc, cu aproape 30 de kg de cartofi prajiti consumati anual pe locuitor. Si ne referim numai la cartofii prajiti.

Insa, stim ca mult indragitii cartofi prajiti, atat de adorati atat de cei mici, ct si de cei.. mai putin mici, nu sunt tocmai o varianta sanatoasa in alimentatie. Mai ales in cea a copiilor!
Iata cum sa prepari cartofi prajiti, astfel incat sa fie mai sanatosi, dar la fel de gustosi:

Feliaza-i cat mai subtire

Atunci cand gatesti cartofi prajiti fara ulei, iti recomandam sa gandesti subtire! Ce inseamna asta? Ca ar fi bine sa tai cartofii in bucatele mai subtiri decat ai face de obicei.

Semnele care indică o ACIDITATE mare în corp

De ce ouăle NU ar trebui ţinute în compartimentul de pe uşa frigiderului

Chimicalele ascunse în roşii: Ce trebuie să ştii pentru a nu avea probleme

Astfel, nu numai ca vei avea senzatia ca farfuria ta este mai plina, dar vei permite cuptorului sa „preajeasca” bine cartofii. Ai putea felia cartofii la mana sau ai putea apela la un dispozitiv care iti feliaza cartofii. Vei obtine o masa delicioasa si sanatoasa, de care te poti bucura oricand.

Foto: Pinterest.com

De asemenea, nutritionistii ne recomanda sa nu indepartam coaja, ci sa ii spalam bine si sa indepartam doar partile inestetice ale cartofului. Coaja are cel mai bogat continut de nutrimente din structura cartofului.

Tine cartofii in apa inainte sa-i gatesti

Inainte sa pui cartofii in cuptor, de exemplu, ai putea sa-i tii in apa rece timp de treizeci de minute.

Lucrurile care îţi influențează în mod INCONȘTIENT comanda la restaurant

Controversă în jurul noii jucării la modă,”Spinner”. Îi calmează sau nu pe cei mici?

Specialistii in domeniul alimentatiei spun ca este indicat ca amidonul sa iasa din cartofi, inainte sa incepi sa-i gatesti efectiv. Astfel, vei obtine o textura interesanta si gustul va fi mult mai bun. De asemenea, daca tii cartofii in abur, tot timp de 30 de minute, vei obtine acelasi efect. Este alegerea ta. Poti incerca ambele variante si apoi decizi care iti place mai mult!

Foto: Pinterest.com

Sterge-i de apa

Dupa ce ai tinut cartofii in apa sau la aburi, asigura-te ca-i usuci bine. Ai putea face acest lucru cu ajutorul unui prosop sau a prosoapelor de hartie. Ceea ce faci inainte de a baga cartofii in cuptor este la fel de important ca gatitul in sine.

Cele mai sănătoase părți ale legumelor și fructelor pe care le ARUNCI

„Vă rup frunzele?” auziți când cumpărați ridichi. VEZI de ce ar trebui să spui NU

Cele mai frecvente GREȘELI pe care le faci când gătești cu ulei de măsline

Preincalzeste cuptorul la temperatura ridicata

In continuare, iti recomandam sa incingi cuptorul la 250 de grade. Lasa-l sa se incalzeasca bine si apoi pune cartofii in cuptor. Lasa-i asa timp de 10-15 minute si apoi intoarce-i, pentru a te asigura ca se vor gati pe toate partile. Mai lasa-i zece minute si vei obtine cei mai gustosi cartofi fara ulei!

Foto: Pinterest.com

Foloseste o tava mare, neaderenta, sau tapeteaz-o cu hartie de copt

Este important ca in tava sa existe suficient spatiu, astfel incat cartofii sa nu stea lipiti unii de altii. Foloseste o tava care nu lipeste sau pune hartie de copt. Astfel, se vor face crocanti mai usor si vor fi mult mai gustosi. In acelasi timp, daca exista suficient spatiu, cartofii se vor gati mult mai repede.

Foto: Pinterest.com

Beneficiile ascunse ale pâinii. De ce este bine să o consumi cu moderaţie, dar FRECVENT

ALB TOTAL/ 4 Outfit-uri inspirate din stradă

JACHETA de BLUGI. Iată CARE sunt combinațiile preferate de celebrități!

Condiment nu inseamna doar sare!

Cartofii fara sare nu au absolut niciun gust, asa ca poti presara sare peste ei, inainte sa-i bagi la cuptor. Insa, daca vrei sa obtii un gust si mai bun, adauga pe deasupra ierburi aromatice, branzeturi sau chiar usturoi taiat bucatele, in functie de cum iti plac tie cartofii.

Comentarii: