SANATATE

Fii atent la limba ta: Culoarea ei îți poate arăta dacă suferi de ceva

Foto: Pinterest.com

Ți-ai observat vreodată limba? Ei bine, medicii sunt de părere că trebuie să te uiți zilnic la culoarea limbii pentru a ști starea sănătății tale. Limba noastră nu păstrează mereu aceeași culoare roz. Uneori devine galbenă, alb sau chiar roșu închis.

Aceste modificări ale culorilor sunt un indiciu că ceva nu este corect din punct de vedere medical în organism.

Ori de câte ori mergi la medic, te roagă mereu să-i arăți limba. Aceasta este o practică veche de a determina problemele de sănătate. Cu toate acestea, culorile diferite de pe limba ta spun povești diferite:

Roz

Roz, care este culoarea originală a unei limbi umane, împreună cu un strat ușor alb, înseamnă că ești literalmente la „rozul” sănătății tale. O limbă sănătoasă are o acoperire cărnoasă, denivelată, cu o structură grosieră, potrivit medicalnewstoday.com.

CITEȘTE ȘI: Nu trebuie să stai să suferi dacă te-ai ars la limbă: Remediile naturale care vindecă arsura

Galben pal

Dacă observi că limba ta este galben pal, înseamnă că suferi de unele probleme digestive sau legate de stomac. Un studiu realizat de Biblioteca Națională de Medicină din SUA susține că o limbă galbenă poate fi, de asemenea, un semn de diabet și icter.

Alb

De obicei, când ești sănătos, limba ta roz va avea un strat ușor alb, dar dacă este albă cu pete gri, arată că s-ar putea să suferi de o infecție vaginală. Uneori, fumătorii au și o limbă albă din cauza depunerii de tutun.

Roșu

Limba poate deveni roșie, uneori de culoare închisă, împreună cu o ușoară inflamație, denumită „limbă de căpșuni”, indicând o tulburare legată de sânge sau o boală cardiacă. Medicii cred că ar putea fi, de asemenea, un semn al deficitului de vitamina B în corp.

Mov

Dacă limba ta devine violet, este timpul să ceri ajutor imediat de la medic, deoarece este un simptom al circulației necorespunzătoare a sângelui în organism. Această afecțiune este cauzată de probleme la plămâni sau inimă.

CITEȘTE ȘI: Limba crăpată, o afecțiune neplăcută – Lipsa acestor vitamine este de vină

Negru

Dacă ești un fumător înrăit, acumularea de bacterii pe limba ta o va înnegri.

Comentarii: