NUTRITIE SANATATE

Fructul care scade colesterolul și glicemia: Trebuie consumat imediat după ce ai mâncat

Fructul care scade colesterolul și glicemia: Trebuie consumat imediat după ce ai mâncat. Dr. Konstantin Ivanov, nutriționist rus, a dezvăluit o modalitate neobișnuită de a reduce nivelul colesterolului și al zahărului din sânge , și anume consumul unui fruct delicios.

Expertul susține că consumul de curmale poate ajuta la reducerea colesterolului rău.

Fructul care scade colesterolul și glicemia:  Curmalele

Dr. Ivanov notează că a fost efectuat un studiu care confirmă capacitatea curmalelor de a reduce nivelul colesterolului aterogen. El a subliniat că curmalele nu pot înlocui medicamentele, dar pot fi un adjuvant util într-o abordare cuprinzătoare a controlului nivelului de colesterol.

CITEȘTE ȘI: De ce să mănânci 3 curmale pe zi: Efectul pe care îl au asupra oaselor și a sistemului imunitar

Nutriționistul a subliniat, de asemenea, că includerea curmalelor în alimentație poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge, în special după masă, care însoțește adesea prediabetul. Dar el recomandă ca aceste fructe să nu fie consumate în cantități mari, deoarece au un indice glicemic ridicat.

„Totuși, dacă nu exagerați, atunci curmalele sunt un produs excelent”, rezumă medicul. De asemenea, nu este recomandat să mâncați curmale înainte de masa principală și înainte de culcare, cel mai bine este să le consumați în prima jumătate a zilei, după masă.

Medicii recomandă ca adulții diabetici să se abțină de la includerea acestor fructe uscate în dieta lor. „Studiile care examinează efectul curmalelor asupra glicemiei arată că acestea nu cresc nivelul de zahăr din sânge mai mult decât pâinea. Ele nu conțin zaharoză pură, așa că nu provoacă vârfuri bruște ale nivelului de zahăr. Acesta este motivul pentru care endocrinologii permit includerea curmalelor în dieta pacienților diabetici.

Este important să înțelegem cantitatea zilnică admisă

Pentru pacienții cu diabet de tip 1, cantitatea maximă zilnică de curmale este de 2-3 bucăți, iar pentru pacienții cu diabet de tip 2 – 2 bucăți”, spune expertul, potrivit actualno.com.

Curmalele conțin multe substanțe utile: betacaroten, acid folic, vitaminele C, A și P, oligoelemente (fier, mangan, zinc, fosfor).

CITEȘTE ȘI: Mineralul care are un rol important în prevenirea și tratarea cancerului

Ele au următoarele proprietăți utile:

  • Conțin aminoacizi unici.
  • Poftesc bine foamea.
  • Ajută în lupta împotriva deficiențelor de vedere.
  • Reduc riscul de boli cardiovasculare (accidente vasculare cerebrale și infarcturi).
  • Reduc riscul de depresie.
  • Combat eficient constipația.
  • Întăresc oasele.
  • Ajută la restabilirea funcțiilor cerebrale.
  • Întăresc sistemul imunitar.
  • Reduc riscul de a dezvolta boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer.

Comentarii: