SANATATE

Un medic a dezvăluit de ce crește tensiunea noaptea

Un medic a dezvăluit de ce crește tensiunea noaptea. Tensiunea arterială crește adesea noaptea. Medicul rus Lydia Golubenko spune că stresul acumulat este unul dintre motivele pentru creșterea tensiunii arteriale seara și noaptea.

„Unele influențe externe pot provoca o creștere a tensiunii arteriale: mese târzii și foarte grele, consumul de băuturi cu componente stimulante, stresul, petrecerea unui timp îndelungat în fața calculatorului”, spune medicul.

Un medic a dezvăluit de ce crește tensiunea noaptea

Medicul indică hipertensiunea legată de vârstă ca fiind o altă cauză frecventă a creșterii presiunii pe timp de noapte. Dacă se dezvoltă odată cu vârsta, aceasta indică de obicei faptul că vasele de sânge ale unei persoane sunt susceptibile la ateroscleroză, în care acestea devin mai dure și se acumulează placă pe pereții lor.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care elimină toxinele din organism și scade tensiunea

Vasele afectate de ateroscleroză reacționează cu spasme la mulți factori externi (inclusiv la cei minori) și chiar și o mică schimbare în mediul obișnuit seara sau noaptea (de exemplu, zgomotul vecinilor, un fel de emoție) le poate provoca spasme, iar acest lucru va afecta negativ presiunea.

Rinichi bolnavi

„Crizele hipertensive pot apărea noaptea târziu sau chiar în mijlocul nopții”, a spus terapeutul. Dr. Golubenko adaugă că creșterea presiunii pe timp de noapte poate fi explicată, de asemenea, printr-o problemă precum rinichii bolnavi.

În aceștia, hormonul renină este eliberat intensiv în sânge, ceea ce face ca țesuturile corpului să rețină lichide. Ca urmare, presiunea începe să crească. În plus, o cantitate mare de hormoni suprarenali eliberați în sânge contribuie la creșterea presiunii – acest lucru se poate întâmpla seara și noaptea la cei care suferă de anxietate și atacuri de panică.

Apnee

O altă posibilă explicație pentru creșterea presiunii pe timp de noapte este apneea existentă, care se caracterizează printr-o tulburare specifică de respirație în timpul somnului.

Alte cauze ale hipertensiunii arteriale

Riscul este deosebit de mare pentru acele persoane ale căror rude apropiate suferă de hipertensiune arterială.

CITEȘTE ȘI: Planta care scade tensiunea, colesterolul și glicemia

În plus, printre factorii de risc se numără:

  • excesul de greutate și diferite grade de obezitate (cu cât greutatea corporală este mai mare, cu atât este mai probabilă creșterea tensiunii arteriale);
  • sedentarismul, lipsa de activitate fizică; obiceiurile proaste (consumul excesiv de alcool, fumatul);
  • excesul de sare în alimentație; stresul fizic sau psiho-emoțional cronic, lipsa somnului, surmenajul.

Cel mai adesea, persoanele din țările dezvoltate care lucrează în birouri și au un program de lucru în schimburi suferă de hipertensiune arterială. Creșterea simptomatică a presiunii este posibilă în cazul patologiilor organelor interne, al bolilor endocrine și metabolice., potrivit actualno.com

Comentarii: