LIFESTYLE

Gemenele de la triatlon vor să ajungă campioane mondiale!

Finala Campionatului Național pentru copii de 12 și 13 ani este a doua competiție organizată de Federația Română de Atletism după Pandemie, cu măsuri de siguranță sanitare si distanțare socială.

Printre participanți s-au aflat două sportive de la triatlon, gemene, născute la o distanță de 3 minute una față de cealaltă. Fetele au 13 ani și fac atletism de 2 ani. 

„Am stat în casă în toată această perioadă, am început să ne antrenăm după 15 mai. Suntem foarte bucuroase că participăm la concurs. Ne dorim să ajungem campionane mondiale”, mărturisește Bianca Chirea, completată de sora ei geamănă.

„Ne antrenăm de 6 ori pe săptămână, în fiecare zi, mai puțin duminica, iar școală avem pănă la 16.30, apoi mergem la antrenamente”, spune Beatrice Chirea.

Înainte de atletism, fetele au cochetat și cu dansurile și spun că sportul și cartea se împacă foarte bine.

CITEȘTE ȘI: Cât de indicate sunt, de fapt, exercițiile CU GREUTAȚI /STUDIU

Florea:” Am făcut bine că am început competițiile”

Cea mai bună sportivă în proba de aruncare a ciocanului are 13 ani, vine de la Piatra Neamț, face atletism de nici un an și a reușit să intre în această vară la Colegiul de Informatică din orașul natal.

„Încerc să mă axez pe ciocan pentru că este o probă mai confortabilă. Ca și bila, ciocanul se poate practica și în sală iarna. Școala o țin în paralel cu sportul, am terminat clasa a 8-a, am intrat la Colegiul de Informatică în Piatra Neamț”, spune Adina Fârsal, atleta de 13 ani.

Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism, mărturisește că s-au făcut mari eforturi ca sportul pe care îl conduce să fie repus în funcțiune.

„ Am făcut un lucru bun că am început să dăm drumul la competiții. Atletismul este un sport de socializare, un sport care adună oameni, antrenori, sportivi și părinți din toată țara. Degeaba ne antrenăm foarte mult dacă nu avem o competiție unde să arătăm ceea ce am făcut”, spune șeful atletismului românesc.

 

 

 

 

 

Comentarii: