SANATATE

Greșeala pe care o fac bărbații când urinează: Bolile pe care riscă să le facă

doc.ro

Greșeala pe care o fac bărbații când urinează: Bolile pe care riscă să le facă. Bărbații riscă boli grave dacă stau în picioare atunci când urinează, aceasta este concluzia la care a ajuns un medic urolog.

Urologul Gerald Collins a susținut că statul jos pentru a face urina este mai eficient decât cel clasic, în care bărbații stau în picioare.

Iar un studiu a constatat că vezica urinară s-ar putea să nu se golească în mod corespunzător dacă urinează în picioare. Un urolog de top a susținut că bărbații ar trebui să stea întotdeauna jos pentru a urina, deoarece este mai bine pentru sănătatea lor.

CITEȘTE ȘI: Leguma cu puternic efect antibiotic – Ajută la vindecarea infecțiilor urinare şi eliminarea pietrelor de la rinichi

Dr. Gerald Collins, consultant în chirurgie urologică, a aruncat bomba săptămâna trecută, în urma unui sondaj privind modul în care bărbații aleg să urineze.

Un sondaj YouGov, care a chestionat peste 7.000 de bărbați din 13 țări, a arătat că 40% dintre bărbații germani stau întotdeauna jos pentru a urina. În comparație cu doar 9% dintre britanici și 10% dintre americani.

Dr. Collins a declarat că el crede că modul în care bărbații urinează a evoluat probabil ca o chestiune de comoditate și de circumstanțe.

”Concluzia este că, dacă te afli pe un teren de golf și trebuie să te ascunzi după un copac, poți scăpa cu bine dacă faci asta. În timp ce dacă te ghemuiești și îți dai jos pantalonii, ar putea fi un scenariu mult mai ciudat”, a spus el, potrivit Daily Mail.

Greșeala pe care o fac bărbații când urinează

Urologul a spus că statul jos este ”probabil cel mai eficient” mod de a urina, deoarece cercetătorii din Olanda au descoperit în 2014 că o poziție așezată face ca vezica urinară să se golească mai ușor ”mai repede și mai complet”.

Cercetătorii, de la Centrul Medical al Universității din Leiden, spun că acest lucru se datorează faptului că mușchii pelvieni și ai coloanei vertebrale sunt complet relaxați atunci când sunt așezați, ceea ce face mai ușoară urinarea.

Cu toate acestea, atunci când stați în picioare, acești mușchi sunt activați, iar tensiunea poate duce la faptul că nu toată urina iese din vezica urinară.

Statul jos, efect asupra prostatei

Potrivit studiului, statul așezat este deosebit de benefic pentru cei care au probleme ale tractului urinar inferior și o prostată mărită – ambele probleme care se pot agrava odată cu vârsta.

Hiperplazia benignă de prostată afectează majoritatea bărbaților la un moment dat în viață, 80% dintre cei în vârstă de 80 de ani trăind cu această afecțiune.

Hiperplazia benignă de prostată este o situație în care glanda prostatică și țesutul înconjurător se extind, blocând uretra și făcând urinarea mai dificilă.

Iar dacă vezica urinară nu este golită în mod corespunzător, bărbații cu hiperplazie benignă de prostată pot dezvolta pietre la vezică, infecții urinare și infecții renale – așa că este recomandat să se așeze pentru a urina.

CITEȘTE ȘI: Este periculos să ai proteine în urină?

Hiperplazia benignă de prostată, ce este

Hiperplazia benignă de prostată este o problemă de sănătate care devine mai frecventă odată cu vârsta. Se mai numește și prostată mărită. Prostata este o glandă mică care ajută la producerea spermei. Se găsește chiar sub vezica urinară. Și adesea devine mai mare pe măsură ce îmbătrânești.

O prostată mărită poate provoca simptome care vă pot deranja, cum ar fi blocarea fluxului de urină din vezica urinară. De asemenea, poate provoca probleme la nivelul vezicii urinare, al tractului urinar sau al rinichilor.

Comentarii: