LIFESTYLE

Horia Brenciu, moștenitorul unor miliarde. Cine i-a lăsat o mină de argint în America

La prima vedere, când îl asculți, te uiți mai bine la el ca nu cumva să fie vorba despre o glumă. Și da, chiar este o farsă, dar o farsă a destinului în ceea ce-l privește pe glumețul Horia Brenciu. Charismaticul artist ar fi trebuit să fie acum moștenitorul unui imperiu financiar tocmai pe ”pământul făgăduinței”.

”Un stră-stră-străbunic de-al meu a plecat acum două sute de ani să caute aur în America. A găsit importante zăcăminte de argint în Cleveland, Ohio, și a ajuns proprietarul unei mine, pe care a lăsat-o moștenire urmașilor când a murit, în 1902. Avea acolo un port, vapoare și alte mijloace fixe, însă exact ca-n filme, testamentul a ajuns la urmași prea târziu. În plus, regimul comunist i-a împiedicat practic pe ai mei să ajungă la moștenire”, își începe Brenciu povestea.

Citește și: Dezvăluiri din viaţa Andreei Esca: Ce trucuri a folosit pentru a-l cuceri pe soţul ei

57 de miliarde de dolari de recuperat!

Ulterior, când granițele  României s-au mai deschis, Brenciu spune că tatăl lui a încercat să facă ceva demersuri. Cine nu ar fi făcut, fie și pentru o fărâmă din cele 57 de miliarde de dolari cuvenite familiei?

”Am cerut ajutorul autorităților, am inițiat discuții cu diplomații trimiși la Washington, însă nu s-a întâmplat nimic. Probabil au fost interese economice, nu s-a vrut a se strica balanța dintre SUA și România, cert este că averea s-a pierdut. S-a volatilizat. A rămas doar o poveste, cu baze extrem de reale și legale, dar e doar o poveste”, este concluzia trasă de Horia Brenciu după ce chiar și el a trimis o serie de avocați să ia urmele banilor.

Citește și: Marile secrete ale bărbaţilor: Lucrurile pe care le fac, dar nu le vor recunoaşte niciodată

N-a mai așteptat moștenirea

După ani de căutări și cheltuieli, Horia Brenciu a renunțat la a mai căuta comoara. Și și-a făurit-o singur pe a lui. Nu a fost ușor deloc, spune artistul. Brenciu este acum una dintre cele mai apreciate voci masculine și un one man-show, dar nu uită niciodată cât de anevoios a fost începutul.

Și chiar dacă locuiește cu frumoasa lui familie într-o casă de aproape jumătate de milion de euro, lui Horia nu e rușine să mărturisească. ”Am stat pe unde am putut, țin minte că la un moment dat închiriasem o cameră într-un subsol. Intram prin garaj și bâjbâiam pe pereți după întrerupător că să ajung acasă. Nici nu mă puteam spăla acolo, noroc că la TVR erau niște condiții extrordinare și îmi făceam duș la serviciu”, spune Brenciu într-un interviu la Digi FM.

 

 

Comentarii: