LIFESTYLE SANATATE

Iată marele SECRET: Cum reuşim să scăpăm de stres

Foto: Pinterest.com

Sfaturi extrem de importante şi de neratat ale specialiştilor. Cum reuşim să scăpăm de stres? Vă spunem noi.

 

Nu degeaba este numit boala secolului, stresul poate să producă daune iremediabile în organismul uman. Acționează la timp și protejează-te cu un exercițiu extrem de simplu și la îndemâna oricui.

 

Da, știm, programul îți este încărcat, ziua pare tot mai scurtă în comparație cu tot ce ți-a propus să faci, însă chiar și așa, sănătatea ta ar trebui să fie prioritară.

Imaginează-ți că pui într-un balon un pic de făină apoi îl umfli și îl legi la gură. Acel pic de făină se va dispersa în balon. Exact așa se întâmpla în organismul tău atunci când te aglomerezi cu prea multe sarcini. Dacă pui prea multă făină balonul se va îngreuna ș nu îl vei putea ridica, organismul tău se va deteriora, și dacă nu iei măsuri la timp boala va fi inevitabilă.

Respirația corectă, doză de sănătate

Poate că nu te-ai fi gândit până acum însă respirația este un exercițiu făcut în mod automat, normal și firesc de către organismul tău, prin intermediul căruia elimină dioxidul de carbon, se aprovizionează cu oxigen și te menține viu.

De multe ori nu suntem conștienți, și datorită poziției incorecte îngreunăm procesul respirator, astfel că este necesar să conștientizezi acest proces și să participi în mod activ la realizarea lui.

Găsește un mic timp, spațiu și o poziție relaxată în care corpul să fie drept, concentrează-te pe respirație și inspiră adânc, ține câteva secunde aerul în plămâni și apoi expiră lent cu gura cât mai deschisă.

Cu cât vei fi mai conștient de modul în care respiri cu atât mai rapide vor fi efectele benefice asupra sănătății tale.

Creierul are nevoie de oxigenare

Învață să respiri conștient, să îți ajuți corpul să îți mențină sănătatea. Nu degeaba se spune la yoga mai ales că avem nevoie de o conexiune cu pământul. Poți să stai desculț, în picioare având tăpile fixe pe podea, trage aer adânc în piept și ține mâna în dreptul stomacului pentru a simți cum aerul coboară. Acesta este cel mai bun exercițiu pentru a te detașa, a te relaxa, a te conecta cu tine.

Creierul tău are nevoie de o circulație sangvină bună, de aer și de mișcare. Aceste 3 elemente sunt bine interconectate între ele și sunt vitale. Învață să le folosești cât de des poți, mai ales că poți să îl faci inclusiv la birou sau în orice altă parte.

În felul acesta vei contribui la stimularea nervului vag, zonă responsabilă exact de activitățile tale motorii și senzoriale. Trebuie precizat faptul că respirația este legătura dintre sistemele organismului uman, conform click.ro. Fără aer nu este viață, deci hai să învătăm să ne conștientizăm organismul, nevoile sale și să repirăm corect.

Comentarii: