NUTRITIE SANATATE

Iaurtul grecesc, mai sănătos decât iaurtul simplu. Beneficiile importante pentru sănătate

Foto: Pinterest.com

Deși lactatele sunt un subiect destul de controversat trebuie precizat faptul că iaurtul grecesc față de celelalte produse din această categorie conține o cantitate mult mai mică de lactoză.

Oferă un aport bun de proteine, calciu, probiotice, potasiu dar și vitamina B12.

Este un ajutor util procesului de digestie tocmai datorită bacteriilor pe care le conține.

Combate constipația

Pentru că susține procesul de dezvoltare bună a bacteriilor din intestine, iaurtul grecesc te va ajuta să eviți orice fel de neplăcere creată de constipație.

În plus conținutul scăzut de grăsimi te va ajuta să te menții în formă și să topești surplusul de kilograme, mai ales dacă alegi să îl consumi dimineața la micul dejun alături de fibre precum ovăzul sau alte cereale, remarcă clicksanatate.ro.

Proteinele conținute îți vor oferi senzația de sațietate timp îndelungat astfel că nu vei mai fi tentat să mănânci între mese.

CITEȘTE ȘI: Supă RĂCORITOARE de castraveţi cu iaurt/ REȚETE RAPIDE

Are grijă de inima ta

O simplă cană de iaurt grecesc pe zi te va ajuta să îți menții tensiunea în valori normale și asta deoarece conține potasiu, un element vital pentru sănătatea sistemului cardiac.

Astfel va contribui la relaxarea vaselor de sânge prevenind în felul acesta hipertensiunea sau posibilitate unui preinfarct.

Cum spuneam mai sus, conține și vitamina B12, esențială mai ales pentru producerea globulelor roșii, pentru o oxigenare corectă a organelor și menținerea creierului sănătos.

Ține cont de faptul că bacteriile ce se regăsesc la nivelul intestinelor se află într-o strânsă legătură cu starea de anxietate dezvoltată de o bună parte a oamenilor care nu consumă iaurt.

Probioticele de calitate din iaurtul grecesc te ajută astfel să previi demența să ai parte de o dantură sănătoasă și de o masă osoasă bună.

CITEȘTE ȘI: Unde s-a ajuns… S-a inventat IAURTUL LA PLIC!

Și dacă nici așa nu te-am convins să adopți iaurtul grecesc în alimentația ta, menționăm și faptul că studiile făcute pe seama sa susțin că ajută la prevenirea halenei(respirația urât mirositoare).

Comentarii: